1 portion = 20 g færdig smøreost
6 dl ylette
2 fed presset hvidløg
1 spsk. sød sennep
4 spsk. klippet purløg
Salt og peber
Sådan gør du
Kom et kaffefilter i en renvasket kaffetragt. Sæt kaffetragten i en kande.
Hæld ylette i kaffefilteret. Lad blandingen afdryppe, tildækket, i 6 timer eller natten over i køleskab.
Kom ostemassen i en skål og rør den med hvidløg, sennep og purløg.
Smag til med salt og peber. Opbevar smøreosten i køleskab.
TIP
- Smøreosten smager godt på rugbrød, grovbrød eller et groft stykke knækbrød. Pynt med peberfrugt, agurk eller lign.
- Ostemassen kan også smages til med f.eks. fintrevet peberrod, paprika og salt.
- Konsistensen af ostemassen er afhængig af, hvor længe den står til afdrypning. Jo længere den står til afdrypning, jo mere fast bliver konsistensen.
Energi-information pr. 20 g 11 kcal/46 kJ
Fedt 0,3 g
Kulhydrater 0,7 g
Protein 1,2 g
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub
Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet
Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub
Flæsk med kartofler, broccoli og persilledressing
Ovnristet mysli
Skinkehorn