Hjemmebagt knækbrød

Bag sprøde knækbrød med masser af frø og kerner
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger

Opskrift på knækbrød

1 dl fuldkornsspeltmel
1 dl sigtet speltmel
1 dl solsikkekerner
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
1 tsk. salt
½ dl rapsolie
2½ dl vand

Sådan bager du knækbrødet

Bland alle de tørre ingredienser og rør olien i. Varm vandet op, rør det i dejen og rør den glat, men lidt klistret.

Fordel dejen i en firkant på ca. 30 x 40 cm på et stk. bagepapir.
Kom lidt vand på kniven, hvis dejen er for klistret, så hænger den ikke i.

Sæt pladen midt i en 150º varm ovn i 5 min., tag pladen ud og skær dejen ud i ca. 12 stk.

Sæt pladen tilbage i ovnen og bag yderligere 55-60 min., til knækbrødene er tørre og gyldne.

Lækre hapsere til nytår

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.