Kære Puk
Min bror har kontanter i skabet
Slankeopskrift på svinemørbrad med asparges
(Ingredienser til 4 portioner)
600 g svinemørbrad
2 spsk. grillkrydderi
20 stk. grønne asparges
200 g kogte nye kartofler
Vinaigrette
4 spsk. vand
4 spsk. æbleeddike
2 spsk. olivenolie
1 spsk. dijonsennep
2 stk. hårdkogte æg
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket rødløg
1 spsk. hakkede kapers
Salt og peber
Fremgangsmåde til svinemørbrad med asparges
Kom mørbraden i en frysepose og tilsæt grillkrydderi. Gnub det godt ind i kødet og lad den ligge og marinere i køleskabet i et par timer.
Varm en grillpande op og brun mørbraden på alle sider inden den sættes i en 200 grader varm ovn. Steg den i ca. 10 minutter til den er 65 grader inden i.
Tag den ud og lad den hvile tildækket.
Kog aspargesene i 1 minut i rigeligt vand med salt.
Vinaigrette: Rør vand, æbleeddike, olie og sennep sammen i en skål.
Pil og hak de kogte æg og vend dem ned i dressingen sammen med persille, rødløg og kapers.
Krydr med salt og peber.
Skær svinemørbraden i skiver og server den med de kogte asparges, vinaigretten og kartofler.
Energi-information pr. portion
Energi 348 kCal / 1454 kJ
Fedt: 16 gram
Kulhydrater: 12 gram
Protein: 37 gram
Kostfibre: 1 gram
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.