Sund skiferie

Onsdag, 29. februar 2012
af redaktionen
Er du på vej på skiferie? Så pas på. Mange fylder sig med mad på pisterne for at få energi - men du behøver ikke være bange for at gå sukkerkold, hvis du blot følger nogle simple regler
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Hvis du giver den gas med pastaretter, pizza, pommes fritter, sodavand og kolde fadøl til frokost, chokoladebarer i liften, varm kakao i pauserne, så kan du risikere, at du må slæbe flere kilo med hjem fra skiferien.

Der er også sukker i frugt
Mange skiturister undskylder de store mængder mad med, at man har brug for ekstra brændstof, så man ikke går sukkerkold i løbet af de mange aktive timer på pisterne.
- Langrend kræver selvfølgelig noget mere end alpin, men som udgangspunkt kræver alpin slet ikke så meget ekstra, som folk bilder sig selv ind. Det er ren hygge og ikke et faktisk behov kroppen har, siger chefdiætist Lisa Bolting og understreger, at der jo også er sukker i et stykke frugt.

Forbered din dag
Hun anbefaler, at du starter dagen med et solidt morgenmåltid - måske et ekstra stykke rugbrød. Og så er det vigtigt at forberede sig på, hvad der skal spises i løbet af dagen, så det ikke er tilfældighederne - og restauranternes menukort - der beslutter, hvad der er til frokost.
Hvis du alligevel tager en pause på en af de mange restauranter i terrænet, så anbefaler hun, at du holder dig til en light sodavand, en kop kaffe eller en kop te og undgår alkoholen.

Meld dig ind i Familie Journal Slankeklub

Læs også:
Træn op til skiferien
Fem grundregler for en succesfuld slankekur