Benjamin Lundberg har et liv med sang og stjerner

Tirsdag, 27. september 2016
af Johan Isbrand, Foto: Johan Isbrand
Siden Dansktop Prisen 2016 er talentfinalisten Benjamin Lundberg kommet i gang med at indspille nye sange skrevet af Lecia og produceret af Søren Bundgaard. Og så skal han fortælle om sin lidenskab, astrologien, i 12 nye udsendelser på dk4.
Benjamin Lundberg var i finalen som årets dansktoptalent ved Dansktop Prisen 2016 i Boxen i Herning. Nu indspiller han nye sange skrevet af Lecia og produceret af Søren Bundgaard og laver ydermere 12 tv-programmer om stjernetegn til dk4.

Når Benjamin Lundberg sidste år i dk4-konkurrencen ”Dansktop Talent” fik et wildcard af dommerpanelet og dermed en plads i finalen, der foregik som en del af Dansktop Prisen 2016 i Boxen i januar, skyldtes det i høj grad produceren Søren Bundgaard. Han var som bekendt med i dommerpanelet og havde et stærkt ønske om at arbejde sammen med den i dag 31-årige sanger med den flotte musicalstemme.

Benjamin vandt ikke Talentprisen. Men samarbejdet med Melodi Grand Prix-legenden er til gengæld kommet i stand. Den første sang med Benjamin i den vokale forgrund og Søren ved knapperne er allerede indspillet. Den hedder ”Falder regn” og har tekst og musik af en anden stjerne inden for den folkelige populærmusik: Lecia med efternavnet Jønsson – kendt fra både Lecia & Lucienne, Laban og en alsidig solokarriere.

– Jeg lærte Lecia at kende i 2013, da hun skulle være tovholder på en revy, som jeg var instruktør på. Revyen blev ikke til noget, men siden har vi været i løbende kontakt. Og da jeg ikke selv er sangskriver, spurgte jeg en dag, om hun havde nogle sange i skrivebordsskuffen, som jeg kunne indspille med Søren. Hun huskede, at jeg havde talt om, at jeg havde mistet min mor. Og hun tilbød mig derfor ”Falder regn”, som netop handler om at miste en af sine nære. Tilfældigvis var det netop på Mors dag, hun gav mig sangen. Og for at det ikke skal være løgn, endte jeg med at indspille den på min mors fødselsdag den 7. august. Så sangen har fået en stærk betydning for mig, siger Benjamin.

Køb din billet til Dansktop Prisen 2017 her.

– Jeg skal indspille yderligere to af Lecias sange i efteråret, lige som vi skal lave en indspilning af det gamle Grethe Ingmann-hit ”Hvor går vejen hen?”, som var mit bidrag til talentkonkurrencen, fortæller sangeren, hvis kontakt med dk4 også har ført andre spændende ting med sig:

Benjamins stjernetegn

– De lavede jo portrætudsendelser om alle talentfinalisterne, og i portrættet af mig kom det blandt andet frem, at jeg er soltegnsastrolog og skriver som sådan for bladet Stjernerne. Det fandt de så interessant, at de har bedt mig om at lave 12 programmer om astrologi under fællestitlen ”Dit stjernetegn”. Der bliver én udsendelse om hvert tegn, og de bliver spredt ud over det kommende år. Det første om Skyttens tegn sendes i slutningen af november. Det var i øvrigt Lecia, der oprindelig sang den sang, der bliver jingle til programserien. Nemlig sangen ”Stjernetegn”, der faktisk var b-siden til Lecia & Luciennes kæmpehit "Rør ved mig". Jeg kommer efter al sandsynlighed til at lægge sangstemme til den nye udgave.

Lars Love Louise er også blandt de nye dansktoptalenter. Læs om dem her.

– Som astrolog har jeg i et år skrevet artikler for Stjernerne. Og det var i øvrigt min mor, der i sin tid lærte mig det blad at kende. Hun kom simpelthen hjem med det til mig en dag. Selv om vi aldrig havde talt om emnet, havde hun åbenbart fornemmet, at her var noget, der betød meget for mig. En måned efter døde hun. Men min introduktion til bladet blev startskuddet til, at jeg begyndte at studere på IC Instituttet, som er kraftcentret i det astrologiske miljø i Danmark.

– Som man kan høre, er mit liv fyldt med sammentræf. Men astrologien handler netop i høj grad om at dykke ned i de små og store sammentræf, der somme tider kan begribes, når man tager de astrologiske briller på, og som måske endda viser sig slet ikke at være sammentræf alligevel, filosoferer Benjamin Lundberg.

Benjamin skal også indspille støttesang for Julemærkefonden sammen med ElsborgMaribo. Læs om den fynske duo her.