Camilla brænder for sangen, men helbredet kommer først

Fredag, 7. oktober 2016
af Johan Isbrand, Video: dk4
Siden, Camilla Mortensen scorede en andenplads i kampen om Talentprisen ved Dansktop Prisen 2016 i Herning, har hun blandt andet optrådt i Mariehaven og sunget kor for Richard Ragnvald. Men et broget helbred afholder hende fra at udleve musikdrømmen.

41-årige Camilla Mortensen fra Hornslet nord for Aarhus har med sine egne ord aldrig sunget og øvet sig så meget, som hun gør for tiden. Og det er ikke med hendes gode vilje, at det overvejende foregår i hjemmet og uden publikum på. Men Camilla har været nødt til at prioritere sit helbred:

– Allerede, da jeg meldte mig til dk4-konkurrencen Dansktop Talent sidste år, havde jeg været gennem i alt syv operationer. Jeg har hoftedysplasi, en stivgjort ryg og problemer med både nakke, knæ og håndled. Men jeg har fået at vide fra hospitalet, at hvis jeg har fokus på at træne hele kroppen og holde skavankerne nede, kan jeg i første omgang undgå flere operationer – og i sidste ende forhindre, at jeg ender i en kørestol. Jeg kan dog ikke holde ud at være uden arbejde, så jeg har fået et kontorjob, hvor jeg er i telefonisk kontakt med kunder omkring hulmursisolering. Og det er jeg superglad for, fortæller hun.

Læs her om en anden talentfinalist, duoen Lars Love Louise.

Camilla blev af tv-seerne stemt helt til talentfinalen, der foregik i forbindelse med Dansktop Prisen 2016 i Boxen. Og hun endte på en flot andenplads med sin version af Michael Falchs ”De vildeste fugle”, som du kan se i videoen ovenfor.

– Det var en skøn tid, for når folk spurgte, hvordan det gik, var det talentkonkurrencen, de spurgte til, og ikke min sygdom. Det gav mig noget andet at tænke på end det at være syg. Og min medvirken har naturligvis affødt henvendelser af forskellig art, men jeg har holdt mig selv tilbage for ikke at forværre min tilstand.

Sangfuglen har dog blandt andet optrådt ved Syddjurs Award – et stort, årligt, lokalt arrangement, der hylder kultur- og fritidslivet og kommunens ildsjæle. Desuden har hun sunget fem sange hos Helge Engelbrecht i MusikGalleriet ved Mariehaven.

– Det var evergreens som ”Er du dus med himlens fugle” og ”Visen om de atten svaner”. Jeg ville gerne vise publikum en anden side af mig selv end ”De vildeste fugle”, siger Camilla.

Inge-Marie Nielsen hylder Grete Klitgaard på nyt album, som du her kan læse om.

Endelig har sangerinden for nylig fået lov til at prøve kræfter med helt klassisk dansktop af den gamle skole takket være en gestus fra en gammel bekendt: Richard Ragnvald har haft Camilla og hendes søster, Lone Ranghøj, med på to af sine seneste sange, nemlig ”Efter regnvejr kommer solskin” og ”Tre små beskedne ord”. Begge musikvideoer kan ses på YouTube, og søstrene lægger ikke kun stemmer til, men optræder også i de levende billeder sammen med veteranen.

Camilla og Richard

– Richard er en ven af familien, og jeg har kendt ham, siden jeg var seks-syv år gammel. Det var ham, der lærte mig at synge og trække vejret rigtigt, da han opdagede, at jeg brændte for syngeriet. Man kan sige, at det var ham, der fik mig i gang, og han har støttet mig og troet på mig hele vejen igennem og ikke mindst under talentkonkurrencen.

Også talentfinalisterne ElsborgMaribo kunne opleves ved Dansktop Prisen 2016. Læs om dem her.

– Jeg fik en masse nye venner i forbindelse med konkurrencen, og Facebook gør det jo dejlig nemt for os fortsat at følge med i hinandens liv. Jeg glæder mig over, at det går så godt for de øvrige finalister. Jeg ved jo, at vi alle brænder for den samme ting, nemlig musikken. Og jeg er decideret stolt af dem, når jeg for eksempel hører dem på Dansktoppen på P5. Faktisk er jeg nået frem til, at der var en mening med, at jeg ikke vandt Talentprisen. I den forstand tror jeg på, at der er mere mellem himmel og jord. Der har simpelthen siddet nogen og kigget ned på mig fra himlen og besluttet, at det ikke gik at lade mig vinde. At jeg i stedet skulle koncentrere mig om at passe på mig selv og min sundhed. Jeg er ikke fysisk i stand til at tage ud at optræde hver weekend. Men hvis nogen skal bruge en sang- eller korstemme til indspilninger, skal de endelig bare sige til, siger Camilla Mortensen