Den Syngende Post er nu syngende på fuld tid

Søndag, 16. august 2015
af Johan Isbrand, Video: Morten Mejnecke
Henning Vad har i årevis indspillet cd'er og underholdt som Den Syngende Post. Takket være sin tv-optræden er han i dag så efterspurgt, at han har kvittet jobbet som landpost.

Siden hans optræden i TV 2’s ”Danmark har talent” tidligere på året har efterspørgslen efter ham som sanger nået nye højder, og fra den 1. juli i år ophørte Den Syngende Post alias Henning Vad af samme grund med at være postbud. Forståeligt nok, når han med ét er blevet en kunstner, der tager på stor Danmarksturné sammen med ingen ringere end Richard Ragnvald og under overskriften ”Gang i Danmark” spreder glæde i hele fire byer pr. dag.

– Det går måske lige hurtigt nok. Der er ikke tid til at tale med folk bagefter. Vi synger tre sange hver, og det hele tager en halv time. Foruden os består holdet af en lydmand og en chauffør samt en kvinde, der sælger vores cd’er og sørger for, at vi får en sodavand og lidt at spise, fortæller den snart 62-årige Henning.

– Hvis nogen for bare et år siden havde fortalt mig, at jeg skulle rejse landet rundt med Richard Ragnvald, ville jeg ikke have troet på dem. Jeg har altid været vild med ham, og vi hygger os godt sammen. Det er efter hans gode råd, at jeg har fået trykt postkort med mit billede på, som jeg kan bruge til at skrive autografer på, når folk beder om det.

Læs også: Michael Bundesen sidder med i Dansktop Prisens ekspertpanel

Autografjægere

Og der er i den grad brug for kortene: Ud over det trofaste publikum af voksne og som oftest modne dansktopfans har også en anden aldersgruppe nemlig taget ”posten” til deres hjerter: En hel del børn i alderen fra 10 til 14 år. Det har tydeligvis haft sin virkning, at den velsyngende herre fra Asferg mellem Hobro og Randers har fået det blå stempel af ungdomsidolet og ”Talent”-dommeren TopGunn, der med et tryk på tv-showets ”gyldne buzzer” sendte Henning direkte videre til programseriens liveshows. Og Henning bliver sågar ofte opsøgt på privatadressen af fans og autografjægere.

– Så sent som i går kom der to piger på cykel forbi. Da Kate fortalte dem, at jeg ikke var kommet hjem endnu, kørte de ud til byskiltet og ventede på mig. De ville bare sige goddag og snakke lidt. Forleden kom der tre piger helt fra Aabenraa med deres morfar.

– Jeg er barnefødt i Asferg og har tænkt mig at blive boende her. For mig er byen verdens navle, og mine to sønner René og Martin på 28 og 38 har det på præcis samme måde. De bor har begge to og arbejder som mekanikere, mens min papdatter Malene på 41 bor i Aabenraa. Hvis man regner hendes tre børn med, har jeg fem børnebørn i alt.

Læs også: Hilda er mit forbillede

65-årige Kate er mor til to døtre på henholdsvis 42 og 45 samt mormor til to, så det er en betragtelig, sammenbragt familie, det musikalske postbud kan mønstre. Kate er oprindelig fra hovedstaden, og med den kendsgerning i baghovedet ville man normalt antage, at hun var den udadvendte københavner, mens Henning var den reserverede jyde. Det forholder sig dog lige omvendt: Som hun selv udtrykker det, fatter hun ikke ægtemandens glæde ved rampelyset.

På med parykken

– Jeg må indrømme, at der ikke er noget mere fantastisk end at stå på en scene og mærke, at folk kan lide det, man laver, siger Henning, der netop har udsendt sit fjerde album, ”Hvor er livet skønt”. Cd’en indeholder naturligvis den fra tv kendte ”Oppe på min balkon” – en dansk udgave af den smægtende kærlighedsduet ”Save Your Love”.

– Da jeg sidste år skulle til audition i ”Danmark har talent”, havde jeg en lys kvindeparyk med mig, så jeg skiftevis kunne spille mandens og kvindens rolle. Kate prøvede at tale mig fra det. Hun syntes, det var fjollet. Men TopGunn faldt jo pladask for min optræden, og siden har mit liv ikke været det samme. Somme tider er det tilfældigheder, der afgør livet. Og min konklusion må være, at man ikke altid skal lytte til kvindfolkene, siger Henning Vad med et skælmsk smil.

Læs også: Birthe Kjær forstår at skabe en fest

Læs interviewet med Henning Vad i Familie Journals tillæg "Alt om dansktop og anden god musik" i uge 34, 2015.