Hilda har fået en mentee, der kan det hele

Mandag, 11. marts 2019
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
I talentkonkurrencen Mig og Min Mentor, som præsenteres af Familie Journal i samarbejde med Spies ved Dansktop Prisen 2019, vil Hilda Heick præsentere en sangfugl, der har dansktop i modermælken og solid sceneerfaring. Og dermed får Yvonne Thøgersen sin debut som solist med en original sang skrevet af komponisten bag sidste års vindernummer.

Livet er fyldt med tilfældigheder. Det er kun halvanden måned siden, Familie Journal bragte en artikel om Kandis-trommeslageren Frank Thøgersen og hans syngende kone, Yvonne, uden at vide, at vi i løbet af meget kort tid skulle komme til at omtale Yvonne i bladet og på nettet igen.

Trofaste læsere vil måske huske, at 45-årige Yvonne i artiklen udtrykker ønske om at springe ud som solist efter en lang årrække som festmusiker.

– Så da jeg for nylig hørte, at Hilda havde sagt ja til at blive mentor i forbindelse med Dansktop Prisen 2019, skyndte jeg mig at kontakte hende. Her var den chance, jeg havde ventet på, siger Yvonne.

Mød 16-årige Mathis, som er mentee for Lotte Riisholt i år.

Et godt udgangspunkt

Da 72-årige Hilda Heick lyttede til Yvonnes sammenklip af eksempler på, hvad hun havde præsteret som sangerinde, var hun ikke i tvivl:

– Yvonne har musikalsk været vidt omkring, og hun har masser af praktisk erfaring efter at have underholdt folk i årevis. Hun kan et hav af sange udenad, og det giver selvfølgelig et langt bedre udgangspunkt, end hvis man kun har to numre at gøre godt med, fastslår Hilda, som dermed tog Yvonne under sine vinger.

– Fra mine egne år i branchen ved jeg, at selv rutinerede sangere kan få nerver på, når de skal optræde for mange mennesker i en stor sal. Men da Yvonne skrev, at hun glædede sig så meget til at synge i Boxen, at hun knap kunne sove om natten, blev jeg rolig på hendes vegne. Det var skønt at mærke hendes glæde.

Dansktop i blodet

Yvonnes mor og moster udgjorde duoen Pussycats, som i 1974 hittede på Dansktoppen med sangen ”Drømmer du om gamle dage?” Hun stod selv for første gang på scenen som 13-årig som korsanger i sin mors countryband. Og fra hun var 18, har hun sunget i diverse dansebands. Nu om stunder optræder hun i front for partybandet Tailors samt med skiftende musikere under navnet Yvonne & Company.

Desuden lægger hun korstemme til utallige indspilninger i det lydstudie, som hun og ægtemanden har i deres kælder i Aarhus-forstaden Brabrand, hvor mange kolleger i den folkelige afdeling lejer sig ind. Det trofaste dansktoppublikum kender hende indtil videre kun som den kvindelige part i René Franz’ duet ”Du og jeg, vi skulle elske”. Men det bliver der takket være Hilda lavet om på den 23. marts, hvor Yvonne skal konkurrere med to andre kandidater om at blive årets dansktoptalent.

Læs om dansktopsangerinden Hanne Boskov, der blev skilt fra sin mand John og gift med ham på ny.

Styr på kjolen

– Og jeg har den helt rigtige sang klar til hende. I januar holdt jeg nemlig ferie på Gran Canaria med blandt andre pianisten og revydirektøren Mickey Pless. Han skrev sidste år melodien til ”Slap af”, som Tine Schlichting vandt Mig og Min Mentor-konkurrencen med. Og han var helt klar til at prøve at gentage succesen med en ny ørehænger i år, fortæller Hilda, som også er god for rådgivning om tøj og stil:

– Mentor-konkurrencen kan faktisk sammenlignes med Melodi Grand Prix i gamle dage. Det handler ikke bare om en iørefaldende sang, men også om den rigtige fremtoning, hvis man vil vinde salen. Yvonne og jeg er allerede blevet enige om, hvad hun skal have på i Boxen. Det bliver en elegant kjole.

Læs den søde historie om Yvonne og hendes mand, Kandis-trommeslageren Frank Thøgersen.

Se dem på dk4

Mig og Min Mentor er talentkonkurrencen, der i lighed med de to tidligere år afvikles af Familie Journal i samarbejde med Spies under Dansktop Prisen 2019. I år er vi så heldige, at dk4 optager showet til tv. Samme tv-station står også bag et optaktsprogram, der fokuserer på talentkonkurrencen og de tre deltagende, erfarne mentorer og deres talentfulde mentees. De tre er Lotte Riisholt, Peter Vesth og Hilda Heick med deres respektive kandidater Mathis Davidsen, Joane Reinholdt og Yvonne Thøgersen. I denne uge sendes programmet tirsdag klokken 23.50, onsdag klokken 21.05 og torsdag klokken 13.55 på dk4. Konkurrencen afgøres på selve aftenen for showet lørdag den 23. marts, hvor de tre mentees fremfører deres musikalske bidrag, og publikum i salen efterfølgene kan stemme på de kommende stjerner via sms. Dansktop Prisen 2019 vises på dk4 en uge senere, lørdag den 30. marts.