Mig og Min Mentor: Lotte Riisholts unge mentee kan vælte Boxen

Mandag, 25. februar 2019
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
Lotte Riisholt fik i 2018 prisen som Årets Kvindelige Dansktop Solist og er i år en af de erfarne mentorer i Mig og Min Mentor, Familie Journals talentkonkurrence i samarbejde med Spies. Med sin 16-årige mentee, Mathis Davidsen, modbeviser hun fordommen om, at dansktopmusik er de ældre årganges genre.

Lotte Riisholt havde sagt ja til at være mentor for et mindre kendt, musikalsk talent og havde en weekend til at finde stjerneskuddet i. I sådan en situation aktiverer man hele sit netværk.

Kender man lidt til musikmiljøet, ved man, at personalet i en given bys musikforretning ganske ofte har styr på de musikalske talenter i lokalområdet.

Og det var da også netop fra butikken Gaya Musik i Lottes hjemby, Holbæk, at hun fik det tip, der førte hende på sporet af den kun 16-årige Mathis Vincent Davidsen, som går på musiklinjen på Stenhus Gymnasium, synger, spiller guitar og brænder for at få en musikkarriere.

– Da Mathis er under 18 år, var det nødvendigt, at hans forældre blev inddraget og var med på det hele. Og da jeg besøgte familien første gang for at tale med dem om det hele, mente jeg, at jeg lige så godt kunne fortælle den unge mand, hvad han gik ind til.

– Jeg fortalte ham, at han som deltager i Mig og Min Mentor ville blive stillet op på en kæmpestor scene for at skulle synge for omkring 5.000 mennesker. Hans eneste kommentar til den oplysning lød i al sin enkelhed ”fedt!” siger Lotte, 61 år, og ler.

Vil du vide, hvilken sang der er Hilda Heicks yndlingssang, så læs her.

Mathis’ store idol er Mads Langer, og han er således ikke uden sans for pop og ørehængere. Og da Lotte spurgte ham, hvad han kendte til dansktopmusik, gav han hende et svar, der straks overbeviste hende om, at han var hendes kommende danskttopstjerne.

– Jeg fortalte hende, at på det punkt er jeg ligesom alle andre unge på min alder. Når jeg og vennerne får nogle øl og har en munter aften, så når vi til et punkt, hvor vi sender alle de gamle dansktophits ud af højtaleren, og så bliver der sunget med og festet igennem, siger Mathis.

Smil til publikum

Udmeldingen gav omgående Lotte en god idé til en sangtekst. Sangen fik titlen ”Da singlerne blev støvet af” og handler netop om at feste til de klassiske dansktopsange.

– Jeg vidste præcis, hvem der kunne skrive en tempofyldt melodi, der passer til teksten. Jeg kontaktede straks Michael Korup, som jeg har kendt og samarbejdet med siden 2008. Og ganske rigtigt tryllede han et perfekt, lille stykke musik op af hatten, siger Lotte.

Michael Korup er faktisk tidligere Mig og Min Mentor-vinder. Mød ham her.

– Nu gik mit arbejde med Mathis som sanger i gang. Han har en flot og kraftig sangstemme, men han mangler af gode grunde noget sceneerfaring, og det første, jeg sagde til ham, var, at han skulle lære at smile med øjnene, når han stod foran publikum, siger Lotte og fortsætter:

- Jeg opfordrede ham til at øve sig foran spejlet. Her skulle han forestille sig, at han stod på scenen i Boxen – og så smile sit bedste smil.

- Da han gjorde det over for mig, udbrød jeg: ”Hvis du gør det i Boxen, vælter du salen!” Næste skridt bliver, at han skal lære at danse, mens han synger. Samtidig med, at han har guitaren i hænderne.

Mathis tager hele postyret med ophøjet ro. Stjernedrømmene er pludselig kommet tættere på, end han havde regnet med.

Tine Schlichting har også vundet Mig og Min Mentor. Mød hende her.

– Min far spillede guitar for hyggens skyld som ung. Og han har sagt, at hvis der er noget, han virkelig fortryder, er det, at han stoppede med at spille. Sådan kommer det ikke til at gå for mig, siger Mathis Davidsen.

Se dem på dk4

Mig og Min Mentor er talentkonkurrencen, der i lighed med de to tidligere år afvikles af Familie Journal i samarbejde med Spies under Dansktop Prisen 2019. I år er vi så heldige, at dk4 optager showet til tv. Samme tv-station står også bag et optaktsprogram, der fokuserer på talentkonkurrencen og de tre deltagende, erfarne mentorer og deres talentfulde mentees.

De tre er Lotte Riisholt, Peter Vesth og Hilda Heick med deres respektive kandidater Mathis Davidsen, Joane Reinholdt og Yvonne Thøgersen. Programmet har premiere lørdag den 9. marts kl. 20.35 på dk4.

Konkurrencen afgøres på selve aftenen for showet lørdag den 23. marts, hvor de tre mentees fremfører deres musikalske bidrag, og publikum i salen efterfølgende kan stemme på de kommende stjerner via sms. Dansktop Prisen 2019 vises på dk4 en uge senere, lørdag den 30. marts.

Lotte Riisholts egen favoritsang er fra Dansktoppens barndom. Læs mere her.