Fuld fart på dansktoptalentet Tine Schlichting

Torsdag, 7. juni 2018
af Johan Isbrand, Foto: Gregers Overvad.
"Slap af", hedder den sang af Mickey Pless og Rasmus Krogsgaard, der indbragte Tine Schlichting og hendes mentor Dario Campeotto sejren i talentkonkurrencen Mig og Min Mentor. Men hun hviler ikke på laurbærrene og har allerede udgivet endnu en single.

Hvad er du optaget af lige nu?

– Jeg får mange henvendelser efter min sejr i Boxen. Blandt andet har jeg været i ”Peters verden” på P5 og er også blevet kontaktet af TV Glad. Jeg får også flere jobs og er for eksempel blevet hyret til at synge til flere bryllupper. Og så har jeg været i studiet med Mickey Pless og indspillet fire nye sange. De vil blive udgivet på nettet én ad gangen, og den første, ”Bankende hjerte”, er allerede udkommet. Tre af sangene er på dansk, men der er også en på engelsk, som jeg selv skrev for hele 16 år siden.

Hvordan var det at vinde prisen?

– Det var overvældende, for jeg var sikker på, at Helle Lynge ville vinde. Hendes sang var jo traditionel dansktop i Richard Ragnvald-stil. Men lige inden afgørelsen sagde hun til mig: ”Alle siger, at du vinder.” Og et øjeblik efter stod vi sammen på scenen, og mit navn blev råbt op. Det er stadig helt uvirkeligt for mig. Jeg har fået mange lykønskninger og fantastiske tilkendegivelser – også fra musikere som Ole Kibsgaard og Søren Bundgaard. Jeg tror, Dorthe Kollo sagde tillykke til mig fem gange på aftenen. Jeg føler mig meget velkommen og pænt taget imod af dansktopfolket.

Læs om Inge-Marie Nielsen og hendes tredje og nyeste soloalbum her.

Hvad er det bedste ved at synge?

– At gøre mennesker glade. Når jeg er ude at synge og ser bare én person blive glad, er min dag reddet. En sang kan få én til at glemme al mulig elendighed og trylle det dårlige humør væk, så det er en stor gave at have fået et sangtalent.

”Slap af” hedder din sang. 
Hvordan slapper du selv af?

– Min kæreste Bjarne og jeg holder af at gå i haven eller tage en tur på spa enten i Marielyst eller på Hotel Vejlefjord. Vi kan også finde på at tage en smuttur til Oslo eller Mallorca, hvor vi har nogle gode venner, eller på middelhavscruise i en uge. Vi har talt om, at vores næste cruise skal gå til Caribien.

Michael Korup vandt sidste års Mig og Min Mentor-konkurrence. Mød ham her.

Har du kæledyr?

– Ja. Katten Mille på knap et år er egentlig min papdatter Melanies, men det er mig, der passer hende. Vi havde en forestilling om, at hun skulle være udekat, men hun er mest inde. Vi havde indrettet madsted til hende i legehuset og installeret en kattelem med chip, så hun selv kunne gå ind og ud. Men så begyndte maden at forsvinde derfra på nogle tidspunkter, hvor vi var sikre på, at Mille ikke var involveret. På grund af chippen burde hun være den eneste, der kan komme ind, så vi er nået frem til, at det må være vandrotter, der kommer ind via taget. Og ordningen er blevet droppet.

Her kan du læse om Torben Lendagers splinternye sommer-ørehænger.

Dit bedste barndomsminde?

– Somrene med min mor, far, storebror og lillesøster, hvor vi enten tog på ture ud i landet eller på kanotur i Sverige. Mine forældre var lærere på Vibeholmskolen i Ishøj, og sammen med de andre lærere arrangerede de i privat regi kanoturene hvert år som en slags forlængede weekender med deres familier.

Hvordan vil du underholde en 
kedelig bordherre?

– Jeg kan vel altid flirte lidt med ham. Så kan det være, han liver op og bliver gladere!

Se, hvordan det gik for sig, da Pernille Højmark mødte vores dansktopreporter.