Seks hurtige til Peter Vesth

Fredag, 23. december 2016
af Johan Isbrand, Foto: Karl Ravn
Muntre Peter Vesth har gennem årene haft hele 51 sange på Dansktoppen og blev i januar årets mandlige sanger ved Dansktop Prisen i Boxen. Peter har besvaret vores seks hurtige spørgsmål til dansktopkunstnerne.

Hvad var dit første hit?

– Mit første hit fra begyndelsen af 70’erne var "Veras Vinterven". Det var også en af de første sange, jeg skrev.

Hvad er dit største hit?

– Mit største hit er nok "En hel flaske rom". Den var i hvert fald nummer 1 på årets dansktopliste i 2001 og er også et af vores mest populære livenumre.

Fortæl om din største publikumsoplevelse!

­– En af mine bedste publikumsoplevelser var simpelthen alle årene i Tivolis Vise Vers Hus. Især den aften i 1991, hvor en række trofaste fans startede vores supporterforening, Vesth Vennerne. Her 25 senere er der cirka 500 medlemmer.

Hvordan kom du i gang med at synge?

­– Jeg startede min karriere som julemand for Studenternes Julemandsudlejning, da jeg var 18 år gammel. Dengang måtte jeg have pude på maven for at agere julemand. Det behøver jeg ikke længere. Nogenlunde samtidig begyndte jeg at spille guitar og skrive sange.

Læs også: Larsen blev kejser af Dansktoppen.

Hvem er dit største forbillede?

­– Der er rigtig mange favoritter og forbilleder – især i musikkens verden og især inden for mine yndlingsgenrer, viser, country, folk og pop. Men jeg kan da nævne to store John'er: John Mogensen og John Denver. Jeg har ovenikøbet været så heldig at turnere med dem begge to.

Læs her om Dansvingernes forrygende debutalbum og se en af deres videoer.

Hvad er din største drøm?

– Mine to helt store musikalske drømme her og nu er, at det må gå godt med mit helt eget ”visevershus”, Vesthhuset, og den helt nye Café Vesth, begge i Sorø. For tiden er jeg desuden ved at skrive en helt ny musical, "Vera". Et af de nye numre, "Vera, vi hører sammen", ligger for tiden på Dansktoppen på P5.

Bjarne Lisby har på vanligt munter vis også besvaret vores "Seks hurtige". Se her.