Torben Lendager hylder sommeren på ny single

Onsdag, 30. maj 2018
af Johan Isbrand, Foto: Poul Korsgaard.
Der er nyt fra Torben Lendager og hans backingband The Roosters. Og emnet er lige så aktuelt, som sangen er oplivende. "Når vinter bli'r til sommer", hedder hitmagerens nye ørehænger, der er ude som download og streaming og nok skal sprede glæde ved sommerens byfester.
Torben Lendager  The Roosters fejrer sommerens komme med ny single

Vi finder i disse uger næppe en popsang med et gladere budskab og en mere aktuel titel end ”Når vinter bli’r til sommer”. For sommeren er som bekendt i den grad over os efter en vinter og et forår uden ret meget at råbe hurra for, og således kan sangen og vejret supplere hinanden og gå op i en højere enhed.

Torben Lendager er solisten bag sangen, der er udgivet til streaming og download på nettet. Den 67-årige sanger og hitmager bliver bakket op af bandet The Roosters, der har knap 20 år på bagen. Deres samarbejde med Torben går dog kun tre år tilbage:

– Mit tidligere orkester, Lendager Band, gik i opløsning. Samtidig havde vi en håndfuld kontrakter på jobs, vi havde forpligtet os til at spille. Og her var det, at min gamle ven, bassisten Chris Paulsen, kom mig til hjælp. Han spiller sammen med mig i mit gamle 70’er-orkester Walkers, og samtidig er han medlem af Roosters, som nu trådte til som mit backingband. Jeg har optrådt med dem siden, fortæller Torben om bandet, der foruden Chris også tæller trommeslageren John Jensen og guitaristerne Frank Stechmann og Michael Jepsen.

I klassisk Lendager-stil

– Walkers eksisterer faktisk også endnu, selv om vi i perioder ikke er så aktive på koncertfronten. I år er det foreløbig kun blevet til to optrædener i april. Til gengæld kører det på skinner for Torben Lendager & The Roosters. Vi spiller udsolgte koncerter i hele landet og har for nylig optrådt i Aalborg samt i Ølgod på Bakken, hvor vi snart skal spille igen. Der er altid en fantastisk stemning, siger det tidligere teenageidol.

Se og hør Kim Schwartz og datteren Anna i et højdepunkt fra Dansktop Prisen 2018 her.

– Den nye single passer godt ind i den musik, jeg ellers har lavet gennem tiden. Det er en glad popmelodi med et godt syng-med-omkvæd. Tekst og melodi er skrevet af John Jensen, der spiller trommer i The Roosters, men den lægger sig tæt op ad min egen måde at skrive sange på. Det var også grunden til, at jeg syntes, den var velegnet som singleudspil. Selv Jørgen de Mylius tog fejl, da han skulle præsentere sangen i radioen for første gang og kom til at sige, at den var skrevet af mig.

– Min forrige single, ”Der er så mange smukke kvinder”, udkom sidste år. Vi gør det på den moderne måde og udgiver en sang ad gangen til nettet. Og jeg må indrømme, at jeg aldrig har vænnet mig til, at der ikke er en rigtig plade og et pladecover.

Oplev sangerinden Anne Marie Lindegaard i fællessang med Familie Journals reporter.

Til byfest med Torben

– Men nu er det jo blevet moderne med grammofonplader igen, og det er da fantastisk. Selv min søn køber plader. Og jeg er faktisk begyndt at genopkøbe min pladesamling, som jeg ellers skilte mig af med, da cd’erne kom frem, fordi den fyldte for meget. På loppemarkeder og lignende steder kan man sagtens være heldig at finde vinylplader, der ikke er helt ridsede og slidt ned. Jeg har endda købt en ny grammofon, og min drøm er, at jeg selv en dag kan komme til at udgive en ny Torben Lendager-plade på vinyl.

Kejser Larsen Band vandt Læserprisen ved Dansktop Prisen 2018. Læs om dem her.

For Torben og hans band byder sommeren blandt andet på en optræden på Lyngkroen ved Rørvig og ikke mindst et antal byfester. Og mon ikke, publikum får et genhør med både dansktopklassikere som ”Vi holder fest” og ”Mors sang” og et udødeligt Walkers-hit som ”Sha-la-la-la-la”? Foruden naturligvis det nye, sommerlige udspil.

– En byfest er den perfekte ramme for sådan en sang. Der skal nok komme blus på sommerstemningen. Hvis det gode vejr ellers holder, siger Torben Lendager.

Her kan du læse om Dansvingerne og deres seneste album, "2".