Yvonne Thøgersen: På scenen er jeg mest afslappet og i ro

Søndag, 8. september 2019
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
Yvonne Thøgersen, som var Hilda Heicks mentee ved Dansktop Prisen 2019 i foråret, udsendte for nylig singlen ”Tag den bare med ro” på musiktjenesterne som forløber for hendes kommende album. Sangen er en genindspilning af en ørehænger fra 1974 med duoen Pussycats, der bestod af Yvonnes mor og moster.
Yvonne Thøgersen: På scenen er jeg mest afslappet og i ro

Hvad er du optaget af lige nu?

– Mit debutalbum, der udkommer til efteråret. Det bliver indspillet løbende og kommer til at indholde alle de sange, som publikum kender mig for indtil videre, plus nogle flere – heriblandt en spændende overraskelse. Jeg har ligget vandret og været i fuld fart, siden jeg stod på scenen i Boxen i marts. Jeg har endda været nødt til at tage et par feriedage fra mit job som pædagog for at få det hele til at gå op. Når jeg skal til Sjælland til et radiointerview, er jeg jo nødt til at afsætte en hel dag til det.

Hvad er det bedste ved at synge?

– At stå på scenen er som at komme hjem. Det er i de øjeblikke, jeg udtrykker mig bedst og er mest afslappet og i ro.

Og det værste?

– Oplevelsen af, at jeg ikke kan få folks opmærksomhed. Når jeg optræder, lever jeg på kemien mellem mig selv og publikum, og jeg elsker den. Det går lige i hjertet, når jeg oplever, at jeg kan glæde nogen. Og det er naturligvis tilsvarende træls, når kontakten ikke er der.

Læs mere om Yvonne og hendes liv og kærlighed her.

Hvordan slapper du af?

– Det gør jeg til ”Barnaby”. For de fleste afsnit gælder det dog, at jeg kan referere de første 23 minutter af handlingen, men spørger du mig, hvem morderen er, aner jeg det ikke.

For på det tidspunkt i krimien er jeg faldet i søvn. Det er også afstressende at gå en tur ned i Franks og mit lydstudie i kælderen og indsynge et enkelt nummer. Når jeg kommer træt hjem, er det ikke altid, jeg orker det, men i ni ud af ti tilfælde er det faktisk god afslapning, når jeg først kommer i gang.

Har du kæledyr?

– Vi har hundene Emma og Eddie på 10 og 1 år, og de bidrager til familielivet med kærlighed i rige mængder. Man kan ikke sætte sig ned i to minutter, uden at de kommer og skal nusses. Selv når min mand Frank er ude at spille med Kandis eller Stig & Vennerne, og jeg er alene hjemme, har jeg altid kærlighed omkring mig.

Anne Marie Lindegaard er en anden af tidens nye dansktopstjerner. Læs hendes skønne kærlighedshistorie her.

Dyrker du sport og motion?

– Travlheden i min hverdag gør, at træning er noget, der foregår hjemme. Og min bedste træningsmakker er stadig mine gamle fitness-dvd’er med Charlotte Bircow.

Hvad ville du lave, hvis ikke du sang?

– Der har været musik i mit liv altid, og jeg kunne nok aldrig være gået i en stik modsat retning og være endt i et kontorjob. Måske ville jeg lave andre typer underholdning. Hvis jeg en dag får muligheden, vil jeg ikke udelukke, at jeg udvider paletten med revy og musical. Jeg er fast gæst ved Fredericia Teaters forestillinger.

Oplev Dansvingernes musikalske møde med Familie Journals journalist her.

Hvad er dit råd til et ungt menneske, som gerne vil synge?

– Giv ikke op og lad ikke andre påvirke din drøm. Og allervigtigst: Du må aldrig glemme at respektere dine kolleger.

Din bedste barndomsoplevelse?

– Da jeg var 13-14 år, spurgte min mor mig, om jeg ville synge kor på det første album med hendes band, Country Island. Det var stort at mærke, at andre kunne bruge min sangstemme til noget.

Sangfuglen Helle Lynge er vild med at mærke, at hun rører folk. Læs mere her.