Mig og min mentor 2018: Tine ved, hvad hun kan og vil

Onsdag, 14. marts 2018
af Johan Isbrand, Foto ogfilm: Gregers Overvad
Sangtalentet Tine Schlichting mistede for halvandet år siden sin stemme og fik at vide, hun aldrig ville komme til at synge igen. Forudsigelsen blev dog gjort til skamme. Nu får hun sit livs chance som deltager i Dansktop Prisens og Familie Journals talentkonkurrence i samarbejde med Spies Rejser. Endda med selveste Dario Campeotto som mentor.

Da 79-årige Dario Campeotto blev ringet op med tilbuddet om at træde ind i rollen som mentor for et yngre sangtalent efter eget valg som en del af den talentkonkurrence, der skal afvikles i forbindelse med Dansktop Prisen 2018 i Boxen, sad han tilfældigvis sammen med sin pianist, den 41-årige kapelmester og revymand Mickey Pless.

– Jeg tog med glæde imod udfordringen, og da jeg refererede samtalen for Mickey, udbrød han: "Jeg har den helt rigtige sangerinde til dig!" fortæller Dario.

Kom med til Dansktop Prisen 2018 - køb dine billetter her

Står på egne ben

Lige som Mickey ofte tager med Dario ud på job og akkompagnerer ham på tangenterne, gør han præcis det samme med stjerneskuddet Tine Schlichting, 43. Han skruer også tracks med supplerende musik sammen til begge kunstnere, så de hver især kan levere en fyldigere musikalsk oplevelse end den helt enkle model med klaver og sang.

– Jeg stoler så meget på Mickey og hans sikre sans for tingene, at jeg ikke var et øjeblik i tvivl om, at Tine og jeg ville være et godt match. Og det er jeg kun blevet bekræftet i efter at have mødt hende.

– Det er spændende at arbejde sammen med et talent, der lytter til, hvad jeg har at sige, og lader sig inspirere. Min opgave som mentor er jo at få hende til at føle sig glad og tryg og give den fuld gas. Og heldigvis er hun jo ikke en uerfaren pige på 16, men en voksen kvinde, der står på egne ben og ved, hvad hun kan og vil.

– Det gør det nemmere for hende at tage de godbidder til sig, som jeg kan give fra mig, og som baserer sig på min egen lange erfaring på de skrå brædder.

Skolepraktik som operasanger

Tine er vokset op i Ishøj og har så længe, hun kan huske, haft en drøm om at synge. Og hun deler udgangspunkt med sin mentor i den forstand, at hun er klassisk skolet. Hun fortæller:

– Jeg begyndte at synge i skolekoret som 9-årig, og min første sanglærer var operasangeren Benny Lund. Jeg var i øvrigt den første i Danmark, der kom i skolepraktik som operasanger.

Læs også: Dario Campeotto vandt prisen ved Dansktopprisen 2017

Hyldest til 80'er grand prix

– I mit voksne liv har jeg spredt mig meget. Jeg har optrådt med musicalshows og sunget til julefrokoster og revyafslutninger. Og fra 1998 til 1999 sang jeg med det svenske danseband Foxy.

– I dag synger jeg musical- og filmsange med trioen TNT, der optræder to gange om måneden på homobaren Centralhjørnet. Og så tager jeg ud og underholder med Mickey som pianist, fortæller Tina, der bor i Buresø med kæresten Bjarne og bonusdatteren Melanie på 9 år og arbejder som bogholder i kærestens revisionsfirma.

Sangen, Tine skal synge i Boxen, er skrevet af Mickey og hans revykollega Rasmus Krogsgaard. Den er en hyldest til stilen fra Melodi Grand Prixets gyldne år i 1980'erne.

Læs også: Lotte Riisholts hyldest til Dansktoppen

Mistede stemmen

Det er faktisk kun halvandet år siden, Tine oplevede det mest traumatiske, en sanglærke kan komme ud for: I forbindelse med en operation i nakken for en diskusprolaps mistede hun stemmen. Og en øre-, næse- og halslæge fastslog ved den lejlighed, at hun aldrig ville komme til at synge igen.

– Takket være overlæge Svend Prytz fra Bispebjerg Hospital og en talepædagog gik det dog fremad, og fire måneder senere var jeg igen klar til at optræde. Nu er jeg lykkelig for, at Dario og Mickey har givet mig denne enestående chance, siger Tine Schlichting.

Læs også: Disse kunstnere kan du opleve til Dansktopprisen 2018 i Boxen

Mig og min mentor 2018

Tre lysende Stjerneskud

”Mig og min mentor” er navnet på talentkonkurrencen, der i lighed med sidste år afvikles af Familie Journal i samarbejde med Spies Rejser. Det sker i forbindelse med Dansktop Prisen 2018 i Boxen i Herning den 14. april, hvor tre kendte, etablerede dansktopkunstnere hver har valgt et mindre kendt, lysende talent, som de har påtaget sig at være mentor for og hjælpe ind i stjernehimlen.

Læs også: Mød det nyeste jurymedlem, der har et helt særligt talent

De tre er Richard Ragnvald med Helle Lynge, Kim Schwartz med Peter Edelmann og Dario Campeotto med Tine Schlichting.

Der kan stemmes på de kommende stjerner blandt publikum i Boxen samt blandt de tv-seere, der ser showet på TV 2’s regioner. Men årets musikfest skal selvsagt helst opleves live, så tag din livsledsager, familie eller venner med til en storslået aften:

Køb billetter til Dansktop Prisen 2018 her