Dario Campeotto er på banen med nye sange på dansk

Mandag, 2. oktober 2017
af Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke
Efter flere udgivelser med italienske sange lever Dario Campeotto nu for alvor op til sin nyerhvervede titel som Årets Mandlige Dansktop Solist. Singlen "Spil nu din sang" er netop udgivet som streaming og download.
Dario Campeotto er klar med nye sange på dansk

Dario Campeotto

Når det handler om musik, findes der ikke en mere vidende og bredt funderet flok i kongeriget Danmark end Dansktop Prisens jury. Det var med andre ord med god grund, at Dario Campeotto ved Dansktop Prisen 2017 ikke blot blev nomineret i kategorien Årets Mandlige Dansktop Solist, men også endte med at løbe med prisen.

78-årige Dario er en efterspurgt kunstner, der fortsat tit og ofte spreder glæde blandt publikum med sit righoldige bagkatalog af gyldne hits og ikke mindst kronjuvelen ”Angelique”. Og han gør meget ud af at holde sin stemme toptunet og i form – blandt andet ved at lytte til de bedste italienske tenorer og aflure dem deres tricks.

Af samme grund synger den garvede crooner præcis lige så smukt, som han altid har gjort. Og i den sammenhæng er det en mindre detalje, at hans udgivelser i en årrække ikke har været sunget på dansk, men på hans andet modersmål, italiensk.

I 2014 udkom cd’en ”Mit skønne Italien” med 12 smægtende sange plus en medfølgende dvd. Og året efter udkom opfølgeren ”Mit skønne Italien 2”. Begge værker var naturligvis optaget i Darios forældres fødeland. Helt præcist i produceren og musikeren Søren Bundgaards studie i Toscana, hvor en lang række folkelige, danske musikudgivelser fortsat bliver til.

– Publikum tog så godt imod dem, at det var planen, at der skulle produceres en 3’er. Men så besluttede pladeselskabet Sony pludselig, at de ikke længere ville udgive cd’er overhovedet, og udgivelsen blev droppet, fortæller Dario.

Læs også om James Rasmussen, der netop har rundet de 80 år.

– Det er dejligt at få en pris. Jeg var ikke i stand til at tage imod den personligt, da jeg ikke kunne være i Boxen den pågældende aften. Jeg havde nemlig lang tid i forvejen lovet mig ud til en optræden sammen med blandt andre Amin Jensen i det humoristiske show ”Sjove mænd med slips – og Dario”, og datoen kunne ikke laves om. Så Birthe Kjær måtte på scenen og modtage prisen i mit sted, så statuetten kunne komme hjem til de andre, jeg har af slagsen, siger han.

Dario på dansk

At han nu igen giver lyd og toner fra sig på dansk, skyldes et initiativ fra sangskriveren og den tidligere musiker og pladeselskabsmand Calle Sand. Blandt dansktopfans er Calle især kendt for sin danske tekst til et af de mest ikoniske dansktophits i historien, Teddy Edelmanns ”Himmelhunden”.

Calle brænder fortsat for musikken og har i dag selskabet HatTrick Music, der udgiver sange på nettet. På det seneste har han blandt andet udgivet og skrevet tekster til sange med Anne Marie Lindegaard, Michael Winckler, Vibe Lauth, Ronni Garner og altså Dario.

Dansktoppen fylder 50 år næste år. Lotte Riisholt hylder de gamle hits på sin nye cd. Læs mere her.

I juli udkom singlen ”Mon du har din røde cykel?” på nettet. Her havde Calle sat Dario sammen med orkestret Maud & Mænd, og sangen havde således en mere rocket lyd, end man har været vant til fra sangerens side.

Originalen er skrevet af svenske Anders og Hans Widmark og har været et hit i Sverige med sangeren Claes Janson. Også Darios nyeste udgivelse, ”Spil nu din sang”, har været et svensk hit med Janson. Igen er Hans Widmark involveret sammen med Joakim Jonsson og Anders Neglin. Calle har skrevet danske tekster til begge sange.

”Spil nu din sang” er en nostalgisk vals med et strejf af visesang over sig. Fra mandag den 2. oktober er den tilgængelig som streaming og download på de kendte musiktjenester, og Dario har med sit velkendte, lune glimt i øjet på forhånd lovet, at han nok skal lære den udenad, hvis den bliver et hit.

­– Sangen er mit et og alt. Så længe, jeg kan, og stemmen er i orden, har jeg det dejligt med det, siger den folkekære entertainer.