Den store finale nærmer sig

Fredag, 2. februar 2024
Af Annika Jeppesen
Foto: MIKE KOLLÖFFEL/TV 2
Den tiende og sidste sæson af "Badehotellet" får premiere søndag den 3. marts på TV 2 og TV 2 Play. Sæt kryds i kalenderen, og bliv klogere på den elskede serie her.
badehotellet

Så er der ikke længe til den tiende og sidste sæson af "Badehotellet"!

Søndag den 3. marts 2024 har den afsluttende sæson premiere på TV 2 og TV 2 Play.

Denne gang er vi i sommeren 1946. Den tyske besættelse er fortid, og gæsterne ankommer fulde af optimisme og lyst til at vende tilbage til den ubekymrede tid før krigen.

Men alle skår er ikke klinkede, og pludselig befinder det lille hotel sig i et skæbneår, hvor gæster og ansatte er nødt til at stå sammen, hvis ikke det, de holder allermest af, skal gå tabt.

Gensyn med gamle karakterer

Da danskerne den 30. december 2013 første gang stiftede bekendtskab med Andersens Badehotels gæster og personale, skrev vi sommeren 1928. Siden har vi gennem 55 episoder fulgt med i historien om det lille hotel og alle de elskede karakterer.

Tiende sæson byder på et gensyn med alle dem, seerne kender så godt, men derudover dukker gamle kendinge op, ligesom nye gæster flytter ind.

Om serien

Sæson 10 af "Badehotellet" er som de foregående ni sæsoner skabt og skrevet af forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Fabian Wullenweber har instrueret, og serien er produceret af SF FILM PRODUCTION i co-produktion med NITRAT FILM og THORSBOE & LUNDBLAD

Blandt andre vender Kitty Hansen, der spilles af Andrea Øst Birkkjær, og Martha, der spilles af Ena Spottag, tilbage til hotellet.

Den nye sæson, der er på hele ni afsnit, tæller episoderne 56-64, og dermed afsluttes en tv-serieæra i særklasse, som gennem årene har samlet danskerne i stort tal.

Niende sæson er for eksempel blevet set af flere end 1,8 millioner seere i gennemsnit (inkl. genudsendelser) i første halvår af 2022.

Populær og prisbelønnet tv-serie

Serien har også vundet flere priser, blandt andet flere gange SVEND-prisen som "Årets danske tv-dramaserie", Jens Jacob Tychsen har vundet publikumsprisen "Årets danske skuespiller i en tv-dramaserie" for sin rolle som Edward Weyse, og tv-branchens "Seerprisen" er tre gange gået til "Badehotellet", ligesom hædersprisen "Årets Otto" er overrakt Stig Thorsboe.

Serien har også vundet Billed-Bladets pris "Årets TV-program" ved uddelingen hvert eneste år fra 2014-2021.

Serien er desuden solgt til flere lande på det internationale marked under titlen "Seaside Hotel".

Hvis du har svært ved at få ventetiden til at gå, så kan du se alle de ni foregående sæsoner af "Badehotellet" på TV 2 Play.