En smuk rejse i fantasiens verden

Lørdag, 28. april 2012
af Redaktion
Spillet, Sphera, er ikke så langt, men er til gengæld proppet med gode gåder og smukke håndtegnede scener

Af Mette Munk Heilesen

ANMELDELSE: Sphera tager spilleren, i form af den stille pige Tess, med på en fantastisk smuk rejse. Tess har altid drømt om en bedre tilværelse, væk fra sin mobbende storebror, men da ønsket en dag bliver opfyldt er det måske ikke helt det Tess havde ventet…
En dag på legepladsen samler Tess en kugle op, og fra da af bliver hendes liv aldrig det samme. Hun bliver transporteret til en anden dimension, hvor hun skal konfronteres med sin værste frygt.

Download spillet her...

OM SPILLET

Genre: Adventure, Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: Ufattelig smuk grafik, god balance mellem puzzles og Hidden Object
Minusser: Lidt for kort, lidt for rigid kontrol

Karakter: 7/10

To genrer
Spilleren skal hjælpe Tess med at løse gåder og finde skjulte genstande i den anden dimension. Der er en god fordeling mellem de to genrer. Hvor Hidden Object delen let kan løses ved tilfældige klik, så er gåde-delen noget sværere. Ikke fordi de enkelte puzzles i sig selv er designet til at være svære eller udfordrende, men fordi kontrollen er så nådesløs og kræver så præcise klik, at man ofte har svært ved at løse opgaverne. Selvom der er en god hjælpe-funktion, så kan den ikke altid hjælpe i sådanne situationer.

Et par timers underholdning
Spillet kan gennemføres på en håndfuld timer, og du må endelig ikke gå glip af den sidste bane, hvor de skjulte genstande skal findes i et hurtigt tempo. En meget underholdende version af Hidden Object genren.

En visuel fryd
De håndtegnede scener er helt fantastiske smukke, så Sphera er en visuel fryd at spille. Faktisk gør den grafiske stil det svært at skabe en rigtig uhyggelig stemning, som spillet ellers forsøger med øjen-løse dukker og uhyrer, det er grafikken simpelthen for varm og pæn til. Til gengæld er lyden ret uhyggelig. Det er en meget underlig kombination og resultatet er at stemningen ikke bliver fuldendt uhyggeligt.
Sphera er ikke så langt, men til gengæld proppet med gode gåder og smukke håndtegnede scener. Små tekniske detaljer sætter et par skønhedspletter på den samlede spiloplevelse, men alligevel så er Sphera værd at gennemføre.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
World adventure
Dreamland