Et eksplosivt underholdende "match-tre" marmorkuglespil

Lørdag, 25. juni 2011
af Redaktion
Strategi og handling forenes som aldrig før i Sky Kingdoms

Af Thomas Heine Bech

ANMELDELSE: Match 3-genren er en rimelig bred genre, hvor man både har spil i stil med Bejeweled, hvor man skal matche mindst tre ens i rækker eller søjler, eller i stil med Hexic, hvor man skal dreje på sekskanterne for at matche dem i klynger. En tredje kategori inden for Match 3-genren er de såkaldte "Marble Poppers", hvor man skal skyde på rækker af farvede kugler, som slanger sig rundt på prædefinerede ruter på skærmen.

Download spillet her...

OM SPILLET

Genre: Match 3
Udgiver: BigFish Games

Plusser: Underholdende, stemningsfyldt
Minusser: Ca. midtvejs bliver spillet svært

Karakter: 8/10

Udryd kugler
Sky Kingdoms er netop en sådan Marble Popper, og her styrer man sin kanon i bunden af skærmen. Kuglerne kommer ind fra siden, og det gælder om at udrydde alle kuglerne, før de ryger i graven for enden af ruten. Sommetider er der kun en række kugler, der bevæger sig rundt, men ofte er der flere at holde øje med på samme tid.

Mange baner
Sky Kingdoms har næsten 100 baner, og som i så mange andre Marble Poppers er dette spil også fyldt med alle de klassiske power-ups. Det kan være et sigtekorn, hurtige skud, udrydning af en bestemt farve kugler eller en power-up, der får kuglerne til at standse for en stund.
Når man laver kombinationer, dvs. matcher flere forskellige farvegrupper med blot et enkelt skud, bliver der frigivet mønter, som man skal indsamle. Mønterne kan man bruge til at købe flere liv med eller opgradere de forskellige power-ups, hvilket er en stor motivationsfaktor. Ydermere er der de såkaldte Super Power-ups, som kan være et skud, der standser rækken, der hvor det rammer, en ildslange, der bevæger sig mod rækkerne og udrydder en stor del af dem eller en, der sorterer alle kuglerne i store grupper med den samme farve.

En varm anbefaling
Gameplayet fungerer rigtigt godt, og krydres også med boss-kampe, hvor man skal nedkæmpe en drage, som samtidigt skyder efter dig.
Den største ulempe er nok, at spillet ca. midtvejs bliver pænt svært, og mister du alle liv, bliver alle dine opgraderinger slettet, og du må starte forfra med at samle mønter.
Grafikken er flot og meget stemningsfyldt, og lydeffekterne er dertil også ganske effektive.
Alt i alt er Sky Kingdoms et meget underholdende spil, som kan anbefales til alle fans af Match 3-genren

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Jewel Match
Strike Ball 3