Et fantastisk strategi-spil

Lørdag, 28. september 2013
af Redaktion
Tower Defence-genren har fået en ny ukronet konge: Royal Defense. Det er ikke på grund af det royale navn, men udelukkende fordi Royal Defense er fantastisk sjovt at spille!


Af Henrik Schou

ANMELDELSE

Tower Defence genren er normalt ret simpel. En flok fjender marcherer hen over skærmen af en fastlagt rute eller sti. For at stoppe dem skal du bygge tårne med forskellige våben langs ruten. Dit mål er at dræbe fjenderne, før de når frem til enden af deres sti. Det er et enkelt koncept, som udviklerne alligevel formår at give en masse kolorit og variation.

Download spillet gratis i 60 minutter her

I Royal Defense skal du beskytte dværgenes slot fra en angribende horde af trolde, ulve og andet kravl. Der er en baggrundshistorie, men den er temmelig tynd og ligegyldig. Din mission er at bygge tårne med våben og anvende forskellige magiske formularer, så du kan dræbe fjenderne og bremse deres fremfærd.

GENERELT OM SPILLET

Platform: PC
Genre: Strategy
Udgiver: Intenium

Plusser: Rigtig god variation, solid udfordring, flot grafik
Fængslende
Minusser: Svært for nybegyndere, elendig lyd

Karakter: 9/10

Hver bane består af en række angrebsbølger, som du skal afvise. Undervejs tjener du penge, så du kan bygge flere tårne eller opgradere dit eksisterende forsvar, så de skyder længere eller hurtigere. Mellem banerne kan du bruge juveler, som du også finder på banerne, til at forbedre dine våben yderligere eller opgradere dine magiske evner.

Et spil for de øvede

Hver enkelt bane har sit eget stisystem og små variationer fra spillets grundkoncept. Måske er der specielle områder, som du kan bygge bedre kanontårne på, eller også har du slet ingen penge og skal klare dig udelukkende med dine magiske formularer. Det gør spillet, der tilhører en ellers meget ensformig genre, både spændende og varieret. Men det betyder samtidig også, at Royal Defense er rigtig svært - faktisk er det det sværeste Tower Defence spil, vi har spillet. Nybegyndere skal væbne sig med tålmodighed.

Ikke mange minusser

Grafisk er spillet nydeligt, mens lyden mildest talt er enorm kedelig. Det er dog det eneste rigtige minus ved spillet, så det er til at leve med. Alt i alt er Royal Defense det bedste Tower Defence spil vi har spillet i lang tid, og vi giver det vores varmeste anbefalinger.

Vær med i Familie Journals Spilleklub

I Familie Journals Spilleklub kan du for 49 kr. om måneden vælge et gratis spil hver måned. Spillene koster normalt 99 kr., så der er mange penge at spare.
Foruden det gratis spil får du 50% på alle køb af spil derudover. Du kan læse mere om spilleklubben og melde dig til her...

Download spillet gratis i 60 minutter her

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Criminal Minds
Farmington Tales