Et spil for mahjong-fans

Tirsdag, 18. december 2012
af Redaktion
I ”Spooky Mahjong” skal du i gennem 120 baner med varierende vanskelighed og dynamik. Spillet er underholdende og let tilgængeligt

Af Henrik Schou

ANMELDELSE: Nogle af de casual games, der kan være sværest at skabe lidt liv og variation i, er nok kabaler og Mahjong spil - men det er ikke ensbetydende med, at spilfirmaerne ikke desperat forsøger at skabe nye og ofte mystiske varianter over det enkle koncept.
"Spooky Mahjong" er et temmelig almindeligt Mahjong spil tilsat et "uhyggeligt" Halloween tema. Der er ingen historie, selvom spillet godt nok har en kort indledning, der kunne lede tankerne han på den amerikanske "trick og treat" tradition.

Download spillet her...

OM SPILLET

Genre: Card & Board
Udgiver: Intenium

Plusser: Let at gå til, 120 baner
Minusser: Alt for ensformig, stadig intet nyt under solen

Karakter: 6/10

120 baner
I stedet for et forkromet plot introduceres du for seks "områder", der hver indeholder omkring 20 baner. Hver bane er en mahjong-opgave, der skal løses før du kan få lov til at løse den næste. Når du har løst nok i det første område, låses der op for det næste og så fremdeles. Det er utroligt simpelt.

Lidt ekstra krydderi
For at løse en bane skal du naturligvis fjerne alle brikkerne ved at matche dem, der er ens. Det er grundprincippet i ethvert mahjong spil.
I dette "uhyggelige" mahjong spil har udviklerne krydret konceptet en smule - billederne på de enkelte brikker er græskar, knogler, kranier, gravsten og spøgelser og nogle af disse kan matches med hinanden uden at være ens (en gravsten og et spøgelse for eksempel). Desuden er en række af brikkerne i enten guld eller sølv - for at vinde banen uden at fjerne alle brikkerne kan du nøjes med at fjerne alle guldbrikkerne, mens sølvbrikkerne giver en ekstra pointhøst.

Et spil for mahjong-fans
Og det er det. Det er alt hvad der er at komme efter i Spooky Mahjong, og selvom der tilføjes lidt ekstra brikker og koncepter undervejs, forbliver oplevelsen cirka den samme. Det er ikke fordi spillet ikke præsenterer et underholdende og relativt let tilgængeligt spil mahjong - for det gør det. Problemet er nærmere at til trods for flere anstrengelser, så formår Spooky Mahjong ikke at bidrage med noget nyt til genren. Spillet bliver således ret hurtigt ensformigt, og det kan vist kun anbefales til de absolut største mahjong fans.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
World riddles: animals
Avalon legends: solitaire