Flygt fra et forladt hospital

Lørdag, 5. maj 2012
af Redaktion
Det medrivende spil Committed: Mystery at Shady Pines byder på en uhyggelig fortælling kombineret med udfordrende minispil

Af Mette Munk Heilesen

ANMELDELSE: At vågne op efter at have tilbragt tre år i koma, er med sikkerhed en meget surrealistisk oplevelse, som de fleste nok gerne vil være foruden. Specielt hvis man vågner op på et uhyggeligt hospital med en sindssyg doktor.

Download spillet her...

Der er noget galt på hospitalet Shady Pines, og selvom vores hovedperson i spillet netop er vågnet op efter tre år i koma, bliver det alligevel hendes opgave at opklare mysterierne og undslippe på det næsten mennesketomme hospital. Det kan gøres gennem at løse mange gåder, finde skjulte ting og ikke mindst løse minispil. Sagt med andre ord: Mystery at Shady Pines er et helt traditionelt opbygget Hidden Object Adventure.

OM SPILLET

Genre: Adventure Hidden Object
Udgiver: Big Fish Games

Plusser: Uhyggelig setting, stort hospital at udforske
Minusser: Alt for traditionelt, kedelige Hidden Object skærme

Karakter: 6/10

Brug kortet
Som spiller har du mulighed for at gå rundt på hele hospitalet og vende tilbage til stuerne. Dette gør adventure-delen ganske udfordrende, men det tilføjer også en god dynamik som vi kender fra lignende gode adventure-spil.
Hospitalet har mange rum, men heldigvis har du et kort over hospitalet, og her er der hint til, hvor der er opgaver du skal løse. Ellers kunne du let komme til at vandre frem og tilbage i de mange dystre gange i lang tid. Så husk at bruge kortet, hvis du kører fast.

Ikke megen mental indsats
Gåderne kræver ikke megen mental indsats. Det handler blot om at finde den rigtige genstand og anvende den det rigtige sted for at løse opgaven. Hidden Object skærmene og minispillene er udmærkede, men man husker dem ikke for noget særligt, og de er hurtigt glemt igen.

Uhyggelig fortælling
Historien og hospitalet Shady Pines minder i denne anmelders hoved om filmen Shutter Island. Det ødelægger dog ikke noget for den samlede oplevelse. Man kunne dog godt have ønsket sig noget mere udvikling i historien - om ikke andet for at bibeholde spændingen.
Det er den uhyggelige fortælling kombineret med det store åbne hospital, der bør motivere dig til at lade dig indlægge på Shady Pines. Resten af spillet vil for rutinerede Hidden Object spillere være glemt, da Hidden Object delen af spillet bestemt ikke er bemærkelsesværdigt.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Vampireville
Nightfall mysteries: Asylum conspiracy