Et gysereventyr

Lørdag, 10. marts 2012
af Redaktion
Nightfall Mysteries: Asylum Conspiracy er særdeles veldesignet, med utrolig flot grafik, massevis af varierede puzzles og opgaver og ikke mindst nogle rigtig gode Hidden Object skærmbilleder

Af Marianne Svendsen

ANMELDELSE: Du har modtaget et mystisk brev fra dit eneste nulevende familiemedlem - din bedstefar, der befinder sig på hvad, der burde være et forladt sindssygehospital på en øde ø. Du tager straks af sted for at finde ham, men hospitalet et ikke forladt og øen er bestemt ikke øde…

Download spillet her...

Ashburg Asylum, som hospitalet hedder, er langt fra forladt. Der er skræmte patienter, et par mystiske børn, en privatdetektiv og ikke mindst en doktor, der ikke lader til at være verdens flinkeste fyr. Det er alt sammen en del af den fantastiske og stemningsfulde setting i Asylum Conspiracies, der naturligvis er et Hidden Object Adventure.

OM SPILLET

Genre: Adventure Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: Flot grafik, rigtig gode puzzles og gåder, fornem historie og stemning
Minusser: Lidt for meget genbrug

Karakter: 8/10

Særdeles veldesignet
Asylum Conspiracies kan ikke beskyldes for at være så uhyggeligt, som andre spil i samme genre, men det er særdeles veldesignet, med utrolig flot grafik, massevis af varierede puzzles og opgaver og ikke mindst nogle rigtig gode Hidden Object skærmbilleder.
Mens de mange puzzles i spillet er både innovative og udfordrende, så er Hidden object skærmene desværre plaget af en vis mængde genbrug - både af ting, der skal findes, og af hele skærmbilleder. Heldigvis er det ikke alle skærme, som du skal besøge mere end en gang.

Traditionel opbygning
Selve spillet er ret traditionelt opbygget: du udforsker dine omgivelser for at finde ting, som du kan bruge andre steder, for at bringe dig videre i din søgen efter bedstefar. Spillet går således ikke ret langt fra den velvandrede Hidden Object Adventure sti, som så mange andre spil også betræder. Heldigvis hjælper de rigtig gode puzzles og opgaver spillet med at skille sig positivt ud fra mængden af andre "gyser-eventyr".
Et ekstra lille plus, der fortjener ros, er de kassettebånd du kan finde efterladt i rodet på det faldefærdige Ashburg Asylum. Stemmerne på disse fortæller små bidder af spillets historie og begivenhederne, der er ledt op til det tidspunkt, hvor du ankommer på øen. Det er professionelt lavet og skaber en fantastisk stemning.

For de modige
Med en solid handling, et interessant persongalleri og en særdeles velfungerende stemning er vi helt klar til at tilgive de få fejl Asylum Conspiracies måtte have. Spillet kan absolut anbefales for de modigere casual gamere, der går op i en god stemning og en velfortalt historie.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
My Life Story Adventures
Dreamland