Forbudt kærlighed og rebelske husmødre: Todd Haynes’ 3 bedste film og serier

Tirsdag, 9. januar 2024
Cecilie Lunding Tolversen
Vært: Carina Schou. Foto: Gregers Overvad. Grafik: Melissa Hessel
Todd Haynes er lige nu biografaktuel med dramaet ‘May December’. I den anledning ser vi tilbage på tre af Todd Haynes’ bedste film og serier.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her er 3 af Todd Haynes’ bedste film og serier, som sagtens kan tåle at blive set igen.

Todd Haynes er en amerikansk instruktør, der gennem årene har skabt en unik plads for sig selv i filmverdenen med sit særlige fokus på periodedramaer, historier om forbudt kærlighed og kvinder, der bryder med samfundets forventninger.

Hans seneste film 'May December', der spilles i biograferne nu, er et bemærkelsesværdigt drama med stjerner som Julianne Moore og Natalie Portman i hovedrollerne.

Todd Haynes' evne til at indfange atmosfæren og dykke ned i komplekse karakterer gør hans arbejde både unikt og mindeværdigt.

I videoen i toppen af artiklen ser vi tilbage på tre af Haynes' mest bemærkelsesværdige film og serier, som sagtens kan tåle at blive set igen.

  1. Far from Heaven (2002): Dette er en af Todd Haynes' mest roste film med hele fire Oscar-nomineringer. Filmen udfolder sig i det borgerlige Connecticut i slutningen af 1950'erne og følger Julianne Moore i rollen som Cathy Whitaker. En kvinde, der opdager, at hendes mand har affærer med andre mænd. Hun knytter et tæt bånd til familiens sorte gartner, mens spændinger og sladder ryster det tilsyneladende idylliske forstadsliv og udfordrer konventioner.
  2. Mildred Pierce (2011): Todd Haynes bevæger sig også ind i tv-verdenen med denne miniserie baseret på James M. Cain's roman. Kate Winslet spiller hovedrollen som Mildred Pierce, en kvinde i 1930'erne, der kæmper for at skabe et bedre liv for sig selv og sin datter. Serien udforsker temaer som klasse, ambition og kvinders rolle i samfundet.
  3. Carol (2015): En anden perle i Todd Haynes' filmografi er filmen "Carol", der er baseret på Patricia Highsmiths roman "The Price of Salt". Cate Blanchett og Rooney Mara leverer en enestående præstation som kvinder i 1950'ernes New York, der forelsker sig i hinanden på trods af samfundets fordømmelse. Haynes skaber et subtilt og smukt portræt af kærlighedens magi i en tid, hvor den var strengt begrænset.

Todd Haynes' film og serier formår at trække os ind i fortællingerne om kærlighed og modstand mod konventioner. 'May December' er blot det seneste kapitel i denne instruktørs enestående karriere, der fortsat inspirerer og berører publikum på tværs af generationer.