Kan du bygge Rom på én dag?

Lørdag, 2. april 2011
af Redaktion
Din strategiske sans skal tages i brug i Cradle of Rome 2, når du skal grundlægge Italiens smukke hovedstad

Af Mette Munk Heilesen

ANMELDELSE:
Cradle of Rome 2 kan næppe gennemføres på én dag, så det velkendte ordsprog om at "Rom blev ikke bygget på en dag" passer også fint på spillet, der tager os tilbage til byens begyndelse i et dybt og strategisk Match-3 spil.
Cradle of Rome introducerer spilleren til det historiske sagn om Roms grundlæggere; tvillingebrødrene Romulus og Remus, der endte som Roms grundlæggere.

Download spillet her...

OM SPILLET

Genre: Match 3
Udgiver: Intenium

Plusser: Flot grafik, ekstra strategi i forhold til genren
Minusser: Kan til tider være ugennemskueligt

Karakter: 7/10

Mange strategiske elementer
Som Romulus og Remus skal spilleren bygge Rom.
Spillet indeholder flere strategiske elementer end vanligt for genren. Der skal laves Match-3 på alle kvadrater i figuren for at låse felterne op og når alle er låst op, er missionen fuldført.
Efterhånden som spillet bliver sværere, skal der låses op for kvadraterne flere gange. Det er ikke altid lige let at få overblik over, hvilke kvadrater, der er låst op for, men hint-funktionen er heldigvis behjælpelig, hvis det er for ugennemskueligt.

Match brikker
Det gælder om at lave sine tre-på-stribe hurtigt og rigtigt. Efterhånden bliver det låst op for bonus-værktøjer, som bl.a. en bombe, når det er lavet tilstrækkelig antal 3-på-stribe med billeder af bomber.
Du kan også satse på, at samle en stribe mønter, hvilket kan købe dig mere tid til banen. Du skal derfor også overveje, hvilke brikker, du vil satse på at matche, hvilket giver banerne en taktisk vinkel.
Som det sjældent ses i denne slags spil er det muligt at dø, og man må starte helt forfra, hvilket gør spillet væsentlig sværere.

Lidt ekstra strategi
Cradle of Rome 2 er et gennemtænkt Match-3 spil, hvor spilleren kan vælge flere forskellige strategier til at gennemføre missionerne. Der skal bruges lidt længere tid på missionerne end vanligt i genren.
For spillere, der gerne vil have lidt ekstra strategi ind i deres Match-3 oplevelser og et flot scenarie, er spillet bestemt anbefalelsesværdigt.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Lamp of Aladdin
Golden Trails - the new western rush