Opbyg et handelsimperium

Lørdag, 7. april 2012
af Redaktion
Youda Fisherman er et udemærket Time Management spil - særligt hvis du har en interesse i skibe og fiskeri

Af Betinna Gade Jensen

ANMELDELSE: Der er tilsyneladende ikke den industri eller begivenhed, der ikke kan bruges som grundlag for et Time Management spil. Denne gang skal vi tage et kig på industrifiskeriets pulserende hverdag!
Som titlen antyder skal du ud og fiske. Men ikke med krog og snøre - nej i Youda Fisherman skal du gennem 65 baner foretage fiskeri på industrielt plan med trawlere og andet godt, for at skovle fisk, hummere, kaviar og andre dyrebare sager ombord. Klarer du banens mål indenfor en given tidsramme, belønnes du med en medalje i enten guld, sølv eller bronze. Det er som man kender det fra langt de fleste andre Time Management spil.

Download spillet her...

OM SPILLET

Genre: Time Management
Udgiver: Intenium

Plusser: Rigtig mange opgraderinger, godt tempo i introduktion af nye elementer
Minusser: Ensformigt i længden

Karakter: 6/10

Minder om Farm Frenzy
Spillets opbygning minder på mange måder om Farm Frenzy serien. I stedet for dyr har du skibe, der skal "passes", før de producerer en råvare. For at få skibene til at fungere og levere en fangst til dig, skal de forsynes med forskellige ting såsom penge, brændstof o.s.v. Derefter fisker de helt af sig selv og leverer fangsten, som du så kan samle op.

Mange opgaver
Men Youda Fisherman er faktisk slet ikke noget enkelt Time Management spil. For at gøre spillet mere komplekst skal du bl.a. anvende forskellige handelsskibe, samt sælge og købe varer på forskellige markeder, der kan holde åbent og lukket på forskellige tidspunkter af døgnet.
Der er meget at holde øje med, og i den sidste halvdel af spillet kan det virke overvældende, for der konfronteres du også med pirater, hajer og andre fjender, som du skal jage væk, samtidig med at du styrer dit fiskeri.

En smule ensformigt
Belønninger får du i form af penge, som du kan anvende på en lang række opgraderinger. Dette sker mellem banerne, hvor du kan investere i ny teknologi eller udbygge dit industrikompleks. Mulighederne er rigtig mange og det er, sammen med et solidt tempo i introduktionen af nye spilelementer, med til at holde spiloplevelsen frisk længe. Men i den sidste ende kan Youda Fisherman heller ikke undgå at blive en smule ensformigt.
Alt i alt er Youda Fisherman et nogenlunde Time Management spil, der måske nok er lidt sjovere hvis man har en interesse i skibe og fiskeri. Jeg ville nu hellere have set endnu et landbrugsspil eller noget med en butik eller et supermarked - men det er nok bare mig.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Totem Quest
Fishdom