Tag på en eventyrlig bådtur rundt om jorden

Lørdag, 24. september 2011
af Redaktion
10 days under the Sea er et forholdsvist let spil indenfor genren hidden object

Af Anja Skjoldborg Hansen

ANMELDELSE: Diane skal redde sin lillesøster Carrie ved at finde delene til et gammelt kompas i alle verdenshave.

Download spillet her...

Dette Hidden Object spil er et af de mere jævne. Historien er ret tyndbenet (Dianes lillesøster Carrie suges ind i et gammelt kompas) - og er fortalt med ringe stregtegninger.

OM SPILLET

Genre: Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: Fotoalbummet er en fin ide
Minusser: Alt for let, trist grafik

Karakter: 5/10

10 skjulte genstande
Selve spillet er opdelt i 10 baner (steder på verdenskortet) med fem scener hver, som alle foregår i eller i nærheden af havet. Ca. halvvejs igennem spillet begynder scenerne dog at gentage sig, så der er kun det halve antal originale spilscener.
I hver scene skal man identificere 10 skjulte genstande inden for en given tid. Tidsrammen er meget generøs og generelt er spillet ikke særlig svært.
Man får ikke point for fundne ting, og kan dermed heller ikke få ekstrapoint ved at være særlig hurtig eller præcis. De skjulte ting er ikke voldsomt svære at finde, hvis man altså kender de engelske ord. En ulempe ved spillet er nemlig at nogle af ordene er ret usædvanlige og man må så gætte sig frem eller bruge en af de mange hjælpefunktioner (et eksempel er 'hutch' som betyder bur eller kasse).
Når man er færdig med banerne er de låst, og man kan kun spille spillet igen ved at skifte bruger.

Ekstra opgave
Spillet indeholder en lille ekstra opgave: I de scener der foregår under vandet svømmer der eksotiske fisk rundt i billedet. Ved at bruge et indbygget kamera kan man tage billeder af de forskellige arter fisk og prøve at få et så veludbygget fotoalbum som muligt. Det er der masser af tid til, da det som sagt ikke tager synderlig lang tid at finde de skjulte ting.
Spillets grafik er funktionel, men ikke specielt imponerende. Der er f.eks. ikke kælet meget for detaljerne i de skjulte ting i forhold til andre lignende spil, og der er intet af grafikken der er animeret (udover fiskene).

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Victorian mysteries
Paradise Beach 2