Tag på en rejse fyldt med magi og vidundere

Lørdag, 6. august 2011
af Redaktion
Magic Encyclopedia byder på timevis af afslappende spil, der vil stimulere din hjerne og fortrylle din sjæl

Af Mette Munk Heilesen

ANMELDELSE: I Magic Encyclopedia skal vi finde skjulte ting og sager i magiens forunderlige verden.

Download spillet her...

Vores hovedperson, Cathrine, har netop afsluttet sin eksamen på Akademi for magi. Og som ny-udklækket student rejser hun jorden rundt for at komme lidt væk fra studierne. Men til forskel for os, der må slide for at tjene penge, bliver hun med magien ført rundt i verden, for at løse en række opgaver.

OM SPILLET

Genre: Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: Godt spildesign, Fin udfordring, Klassisk Hidden Object
Minusser: Irriterende designet cursor

Karakter: 7/10

Saml stumper
Efter en kort indledning går det løs med klassisk Hidden Object. Fire eller fem genstande delt op i stumper præsenteres i bunden af skærmen. Din opgave er simpel; du skal hjælpe Cathrine med at samle stumperne til de skjulte ting i hele verden, således at genstanden samles og er anvendelig til at løse et samlet mysterium. Det kan være tænder, symboler, havesakse osv.

God variation mellem opgaver
Sværhedsgraden er over middel på de enkelte skærme så udfordringen er rigtig god.
Samtidig krydres spillet med lidt gådeløsning, ligesom det også er nødvendigt at skifte mellem flere scener for at kunne finde alle de skjulte ting. Det giver en rigtig god variation mellem opgaverne, at der skiftes scene, og det er ganske godt designet.
Undervejs støder du på nogle, til lejligheden, ganske passende minispil. De kan ikke springes over, og skal gennemføres, men generelt er deres kvalitet også fin og de er ikke for svære.

Frustrerende cursor
Spillet styres med cursoren, der desværre årsag til stor frustration for spilleren, for det er ikke altid logisk og gennemskueligt, hvor på de enkelte ting på skærmen man skal klikke med den enorme cursor. Det påvirker spiloplevelsen i negativ grad, også selvom man vænner sig til den.
Spillets grafik er tilforladelig, men den fungerer godt i forhold til Hidden Object skærmene - det er altid til at se hvor de enkelt ting er gemt, modsat andre lignende spil i genren.

Magic Encyclopedia har et godt spildesign, og spilleren keder sig aldrig. Der er altid opgaver, der kan løses - og det er Magic Encyclopedias store styrke; god dynamik og opgaveløsning - men desværre skal du først vænne dig til spillets styring.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Jewel Quest: The Sleepless Star
Millionaire Manor