Tag på vampyrjagt

Lørdag, 1. oktober 2011
af Redaktion
Løs hjernevridende hovedbrud, og udforsk ældgamle borgkorridorer i det mystiske adventurespil Sinister City

Af Betinna Gade Jensen

ANMELDELSE: Det hele begynder ellers meget godt - i hvert fald hvis du er til uhyggelige Hidden Object spil. Johns forlovede Nina kidnappes af en ond vampyr, der gemmer sig i sin borg i Sinister City, og John tager straks jagten op!
Men så går det desværre ned at bakke for spillet.

Download spillet her...

Det lyder jo som et klassisk horror-inspireret Hidden Object Adventurespil, men det viser sig ret hurtigt at Sinister City er mere ufrivilligt komisk end det er uhyggeligt.
Den onde vampyr, Count Orlak, er en temmelig grinagtig karakter med et overflødighedshorn af emotionelle problemer. Han ønsker tilsyneladende at udleve sine egne drømme og ambitioner via Ninas skuespillerkarriere… det er en temmelig mystisk og rodet affære, der desværre gør Sinister City ufrivilligt komisk.

OM SPILLET

Genre: Adventure Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: Fantastisk grafik, glimrende lydspor
Minusser: Ufrivilligt komisk, ensformige puzzles

Karakter: 7/10

God hjælpefunktion
Selve spillet er et point-and-click Adventure med Hidden Object elementer… eller måske er det omvendt.
I det mindste ser man John bevæge sig rundt i omgivelserne, men det betyder sådan set ikke noget hvor han står, for klikker du på et område, hvor John kan finde noget, skifter skærmen øjeblikkeligt.
For det meste skal du finde en vis mængde af en bestemt ting. f.eks. nøgler eller dele af et ur, for at komme videre - disse ting er normalt gemt på flere små lokaliteter, hvor de også kan være gemt bag eller indeni andre genstande.
Spillet er en smule svært, men der er heldigvis en god hjælpefunktion og mulighed for at spille i en casual mode, hvor du kan se hvor Johan skal lede.

Et frisk pust
En række ret traditionelle puzzles, som for eksempel puslespil og andre gamle kendinge, er mere eller mindre elegant integreret i resten af spillet. De kan skippes efter et tidsrum, men generelt er de ret lette.
Grafikken er nydelig og brugen af 3D er et frisk pust i en spilgenre, der ellers altid sværger til 2D omgivelser. Stemmerne og musikken i spillet er ligeledes i den absolut bedste ende af skalaen.

Ganske fornuftigt spil
Selvom plottet i Sinister City falder helt fra hinanden og ender med at være ufrivilligt komisk, så fungerer resten af spillet ganske fornuftigt.
Desværre kom jeg hurtigt til at savne mere variation i Hidden Object sekvenserne, der alt for ofte handler om at finde mange af den samme type ting, på to eller tre små skærme. Det er efter min mening sjovere at finde forskellige ting på store skærmbilleder.
Er du fan af vampyrspil skal du nok lige tænke dig ekstra om før du køber Sinister City - Count Orlak er nemlig ikke din helt typiske onde vampyrgreve!

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

se også anmeldelser af...
10 days under the Sea
Victorian Mysteries