Vinteraktiviteter: 5 sjove ting du kan lave med børnebørnene

Fredag, 10. november 2023
Cecilie Lunding Tolversen
Foto: Colourbox
Selvom vinteren banker på, er der mange sjove og hyggelige aktiviteter, du kan lave med dine børn eller børnebørn. Vi har fundet 5 sikre vindere frem.
5 aktiviteter til vinteren

1. På bladjagt i skoven

Med et par gode støvler på fødderne og en varm jakke til at holde kulden ude er der ingen undskyldning for ikke at tage på opdagelse i den lokale skov. Lige nu falder bladene af træerne, så der er gode chancer for at finde en bred vifte af blade i alverdens farver i skovbunden. Bladene kan tørres, males og dekoreres - kun fantasien sætter grænser. Husk en kurv eller et net til at samle i!

2. Tag i svømmehallen

Tag børnene med i den lokale svømmehal og lad dem plaske rundt. Det er en sjov og aktiv måde at være sammen på, og så er de garanteret trætte om aftenen.

3. En tur i biografen

Når det rusker i træerne og dagene bliver kortere, er det en sikker succes at invitere børnebørnene på en biograftur. Med en god film i børnehøjde og popcorn til deling er hyggen sikret - og ofte kan filmen danne grobund for mange gode snakke med de små bagefter.

4. Kælketur

Selv om der endnu ikke er faldet sne, bliver der forhåbentlig mulighed for lange dage på kælkebakken, inden vinteren er omme. Hvad enten I foretrækker en klassisk trækælk, en bobslæde eller en ganske almindelig plasticpose, vil børnebørnene elske suset i maven, når turen går ned ad bakken.

5. Klippeklistre-dag

Er vejret hverken til en kælketur eller bladjagt i skoven, er en klippe-klistre-dag derhjemme et godt bud på en hyggelig aktivitet. Find gamle ugeblade, karton i forskellige farver, glimmer, lim og andet andre kreative remedier frem fra gemmerne. Nu kan I lave alt lige fra collager med biler til sjove rebusser og decoupage.