Fart under fødderne

Torsdag, 9. april 2015
af Caroline Grønne Wigdal, foto: Gregers Overvad og Jakob Kjeldsen
William og Isak er handicappede, men har fut i fødderne og har gennemført et løb på 15 kilometer.

Bogstav for bogstav taster William sig frem til sætningen: "Hvis du tænker på det bedste, du ved, og så ganger det med tusinde, så ved du, hvordan det føles."

Ordene står på hans staveplade, og det er et forsøg på at beskrive den begejstring, han har været fyldt med, lige siden han den 8. februar fik lov til at deltage i sit første løb: Nike Marathontest 2 på 15 kilometer. Løbet fik han lov til at gennemføre med sin bedste ven, Isak, ved sin side.

Da startskuddet lød, spredte en særlig glæde sig blandt publikum og løbere, og Williams og Isaks mødre hulkede.

Ren magi

- Det var, som om noget magisk ramte os alle sammen. Som om det hele gav mening, siger Carsten Steen Pedersen på 49, der var Isaks hjælpeløber. Brian Martin Rasmussen, 33, var den 8. februar Williams ben. Han skubbede løbevognen de 15 kilometer og sørgede for, at William kom godt og sikkert over målstregen, så han kunne få sin velfortjente medalje om halsen.

Læs også om 14-årige Mads, der trods muskelsvind har sportslig succes

- Den dag voksede jeg som menneske. Det var vildt at være med til at skabe så meget glæde for en relativ beskeden indsats, siger Brian, når han i dag tænker tilbage på oplevelsen.

Dyr løbevogn

Williams og Isaks største ønske er at deltage i flere løb, og det vil de bruge deres opsparing på. En løbevogn koster 35.000 kroner, så der er lidt vej endnu, før opsparingen rækker.

Populære artikler på familiejournal.dk

Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Nike Marathontest 2 blev en succes for alle, og med viljestyrke og en tapper indsats fra både "Team William" og "Team Isak" kom drengene i mål efter en time og 28 minutter hele vejen båret af publikums jubel og high fives.

Læs også om tvillingerne Steen og Peder, der har gennemført maraton trods handicap

En tid, som egentlig var ligegyldig, for det vigtigste var følelsen af at deltage i sport på lige fod med alle andre. Det var en sejr i sig selv.

Glad i hjertet

Begge drenge er enige om, at eventyret ikke stopper her. De drømmer om mange flere løb og om at være ambassadører for Team Tvilling, så deres venner og andre børn med hjerneskade kan få den samme fantastiske oplevelse, som de selv fik en kold søndag i februar.

- Man bliver glad i hjertet af at løbe sammen med Team Tvilling, siger William. Og Isak er enig.

- Det er rigtigt, men vores mål er at vinde nogle løb. Vi er ikke kun med for sjov.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.