Opskrifter

Klejner og pebernødder

Onsdag, 30. november 2011af Redaktion
Klassisk julebag, der vækker glæde hos store og små. Se her hvordan du bager klejner og pebernødder.

Vores bedste klejner og pebernødder

Jannes klejner

(Ca. 60 stk)

125 g smør
2 dl sukker
2 æg
1 dl fløde 13%
½ tsk. hjortetaksalt
Kornene af ½ vaniljestang
Reven skal af ½ usprøjtet citron
500 g hvedemel
Palmin til kogning

Rør hjortetaksaltet ud i fløden. Hak melet med smørret og resten af de tørre ingredienser og saml dejen med æg og fløde. Læg dejen i køleskabet i min. 1 time. Rul dejen tynd og skær med en klejnespore strimler på 8 x 2 cm. Skær en rille på 2 cm i midten af hver kage. Træk så den ene ende af dejen gennem ridsen. Kog kagerne lysebrune i smeltet palmin med et låg parat ved siden af, hvis antænding skulle ske. Læg dem på fedtsugende papir til afkøling.

Louises pebernødder

(60 stk.)

125 g smør
125 g sukker
1 æg
½ tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
1 tsk. hjortetaksalt
½ tsk. ingefær
½ tsk. peber
275 g hvedemel

Rør smør og sukker luftigt, kom et æg i og fold resten i dejen.
Dejen hviler koldt et døgns tid. Trilles så til tynde stænger, der deles i små kugler, der så trilles til pebernødder og sættes på en bagepapir-beklædt plade. Bag ved 180° i ca. 10 min. Afkøles og kommes på dåse.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Læs om Jesper Kleins jul og hans forhold til klejner

SØDE KAGEDÅSER

Vidunderlig dåse med retro motiv. Uden tvivl et dekorativt indslag på køkkenbordet til te eller kaffe - eller bare fyldt med godter. Dåserne koster 119 kr. og kan købes i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Vaniljekranse
Brunkager
Luksus jødekager

Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop