Opskrifter

Mørk chokoladekage med appelsin

Fredag, 20. januar 2012af Redaktion
En rigtig chokoladedrøm!

(10 pers.)

Kage
120 g usaltet smør
200 g mørk chokolade (60-70%)
5 æg delt i blomme og hvide
150 g sukker
100 g kogte, pillede kastanjer (kan købes færdige)

Ganasche
5 dl piskefløde
300 g mørk chokolade
Reven skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
3 spsk. flormelis
Evt. lidt cointreau

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Smelt smør og chokolade sammen over vandbad. Blend kastanjerne, til de næsten er mel. Pisk æggeblommerne luftige med sukker. Pisk æggehviderne stive for sig. Kom chokoladesmørret i æggesnapsen. Fold kastanjerne i dejen og fold æggehviderne i. Bag i en smurt, raspet springform i 30 min. ved 180°. Kom chokoladen og fløden i en gryde til ganaschen og bring til kogepunktet. Tag gryden af varmen og pisk til en jævn creme. Rør flormelis, appelsin og evt. spiritus i cremen. Flæk kagen og læg cremen imellem og smør resten på overfladen og langs kanten. Pynt med lidt gyldent støv eller små blomster. Server med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FIN DÅSE MED RETROMOTIV

Flot metaldåse til te, kaffe mm. i flot retrostil, der uden tvivl vil pynte på køkkenbordet.
Dåsen koster 69 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Citrontærte
Chokoladeboller
Chokoladekage med blød creme og tørrede jordbær











Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop