Opskrift på julekager: Klassiske kryddersmåkager

Find kagerullen og dit indre legebarn frem, og gå amok i stjerner, grantræer og små, søde dyr. Det er kun fantasien (og udvalget af kageudstikkere), der sætter grænserne for, hvilke former årets kryddersmåkager har.
Af
Linn Grubbström
Kun fantasien sætter grænser for form og dekorering af småkagerne - her som stjerner og juletræer.

Kun fantasien sætter grænser for form og dekorering af småkagerne - her som stjerner og juletræer.

Foto: Columbus Leth
Annonce

34 min
40 stk
Klassiske krydderkager
30 g smør
½ dl lys sirup
0,9 dl brun farin
½ dl piskefløde
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1½ tsk. stødt kanel
180 g hvedemel
1 tsk. natron
Glasur
1 æggehvide
250 g flormelis
  1. Smelt smør, sirup, brun farin og fløde i en gryde under omrøring. Sluk for varmen, når massen er smeltet sammen.
  2. Rør krydderier, hvedemel og natron i gryden med en grydeske.
  3. Ælt dejen sammen, og lad den køle af. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 24 timer.
  4. Tænd ovnen på 225°. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 2 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Stik dejen ud med kageudstikkere, og fordel kagerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Bag kagerne i ovnen i 4-5 minutter. Små kager skal bages i lidt kortere tid end store kager. Lad kagerne køle af på bageplade.
  6. Glasur: Pisk forsigtigt æggehvide og flormelis sammen i en skål til en stiv glasur. Bliver glasuren for tyk, kan du tilsætte nogle dråber vand. Bliver den for tynd, kan du tilsætte lidt mere flormelis. Fyld glasuren i en engangssprøjtepose, og klip et lille hul i spidsen. Dekorér småkagerne med glasur.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.