Dejlig juleopskrift på brunkagehjerter med mandler

Bag julen ind med disse skønne brunkagehjerter med mandler og appelsinmarmelade. De er perfekte til en hyggelig julestund i varmen.
Af
Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth.
Brunkagehjerter med mandler og appelsin
Foto: Columbus Leth
Annonce
30 min
50 stk
Ingredienser:
2 tsk. potaske
1 spsk. vand
250 g smør
250 g mørk sirup
250 g brun farin
50 g appelsinmarmelade
1 spsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nellike
¼ tsk. stødt ingefær
75 g mandelmel
500 g hvedemel
25 mandler

Fremgangsmåde:

Dagen inden:

  1. Opløs potasken i vand.
  2. Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde, og rør appelsinmarmelade og krydderier i, til det er godt blandet.
  3. Tag gryden af varmen, og rør den opløste potaske i.
  4. Lad massen køle af, til den er lun.
  5. Er den for varm, vil dejen smuldre, når melet røres i.
  6. Bland mandelmel og hvedemel i en skål, og rør det i sirupmassen.
  7. Rør, til dejen er fast og jævn, og pak den ind i husholdningsfilm.
  8. Sæt den i køleskabet til næste dag.

Tip

Du kan også trille dejen til en tyk pølse og rulle den i hakkede mandler, inden du skærer den i skiver og bager småkagerne i ovnen.

Dagen efter:

  1. Tænd ovnen på 180º.
  2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, til den har en tykkelse på ca. 2-3 mm.
  3. Udstik med en hjerteformet udstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir – husk at placere dem med lidt afstand, for de kan flyde en smule ud.
  4. Hæld kogende vand over mandlerne, og smut dem, når hinderne begynder at slippe.
  5. Skær dem over på langs, og læg en halv mandel midt på dejen af hver småkage, og bag småkagerne midt i ovnen i ca. 7 minutter.
  6. Afkøl på en bagerist, og opbevar småkagerne i en kagedåse.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.