Opskrifter

Marmorkage

Mandag, 14. oktober 2013af Redaktionen
Klassisk marmorkage, der både smager skønt og ser rigtig flot ud på kagebordet

Marmorkage er lidt gået i glemmebogen og forsvundet i mængden af cheesecakes, cupcakes og andre fine og pyntede kager.

Men sætter du en hjemmebagt marmorkage på bordet til eftermiddagskaffen, så skal du nok se glæde i øjnene hos dine gæster. For der er intet som et stykke lækkert marmorkage!

Ingredienser til marmorkage

(Ca. 16 skiver marmorkage)

200 g smør
225 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde
2 spsk. kakao
50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde til marmorkage

Rør smør og sukker godt sammen og rør vaniljesukkeret i. Tilsæt æggene og rør godt mellem hvert. Bland
bagepulver og mel og rør det i dejen, til din marmorkage, skiftevis med fløde eller mælk. Tag 1/3 af dejen til din marmorkage fra og rør kakao og hakket chokolade i.

Kom halvdelen af den lyse dej i en smurt sandkageform. Kom den mørke dej herpå og herover resten af den lyse dej. Vend lidt rundt i kagedejen med en kniv, så kagen marmoreres.

Bag din marmorkage ved 175° i godt 1 time.

Lad den færdigbagte marmorkage køle helt af, inden du serverer den.

Bageopskrift på marmorkage: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Marckmann

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Chokolade/marcipan skærekage
Blåbærsandkage