Opskrifter
Sommerdessert: Sneæg med vaniljecreme, karamel og blåbær
Fredag, 7. august 2009Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen
Sneæg - en lækker pocheret marengs med vaniljecreme, karamel og friske blåbær. Det her er altså opskriften på en skøn og sommerlig dessert!

40 min
4 personer
Sneæg
4 æggehvider (evt. pasteuriserede)
250 g sukker
Vaniljecreme
2½ dl piskefløde
1½ vaniljestang
4 æggeblommer
100 g sukker
Pynt
250 g blåbær
Evt. sukker kogt til karamel og lavet til slyng
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviderne halvfaste og tilsæt så sukker lidt ad gangen, til det bliver en sej og luftigt masse.
- Kom marengsen i smurte eller bagepapir-forede forme og stil i vandbad i ovnen ved 180° i 12 min. med et smurt stykke bagepapir over, så det ikke får farve.
- Afkøl et kvarter, før de vendes ud af formene.
- Kog imens en creme ved at bringe fløde, flækkede vaniljestænger og halvdelen af sukkeret i kog.
- Pisk æggeblommer med resten af sukkeret og hæld den kogende fløde i under piskning.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm op til 80°, hvor den legerer. Den må ikke koge.
- Afkøl og servér til de afkølede sneæg med blåbær og evt. sukkerslyng, der laves ved at koge sukker og lidt vand til karamel ved ca. 156°, hvor man så slynger massen hen over en pind til fehår.

Dessert & Kage
Key Lime-tærte med marengslåg

Dessert & Kage
Sommerlig panna cotta med rom-marinerede rabarber