Opskrifter

Sommerdessert: Sneæg med vaniljecreme, karamel og blåbær

Fredag, 7. august 2009Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen
Sneæg - en lækker pocheret marengs med vaniljecreme, karamel og friske blåbær. Det her er altså opskriften på en skøn og sommerlig dessert!
40 min
4 personer
Sneæg
4 æggehvider (evt. pasteuriserede)
250 g sukker
Vaniljecreme
2½ dl piskefløde
1½ vaniljestang
4 æggeblommer
100 g sukker
Pynt
250 g blåbær
Evt. sukker kogt til karamel og lavet til slyng

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehviderne halvfaste og tilsæt så sukker lidt ad gangen, til det bliver en sej og luftigt masse.
  2. Kom marengsen i smurte eller bagepapir-forede forme og stil i vandbad i ovnen ved 180° i 12 min. med et smurt stykke bagepapir over, så det ikke får farve.
  3. Afkøl et kvarter, før de vendes ud af formene.
  4. Kog imens en creme ved at bringe fløde, flækkede vaniljestænger og halvdelen af sukkeret i kog.
  5. Pisk æggeblommer med resten af sukkeret og hæld den kogende fløde i under piskning.
  6. Kom det hele tilbage i gryden og varm op til 80°, hvor den legerer. Den må ikke koge.
  7. Afkøl og servér til de afkølede sneæg med blåbær og evt. sukkerslyng, der laves ved at koge sukker og lidt vand til karamel ved ca. 156°, hvor man så slynger massen hen over en pind til fehår.