Opskrifter

Sommerlig panna cotta med rom-marinerede rabarber

Tirsdag, 2. august 2011Opdateret 18 timer sidenaf Kristina Marckmann
Denne nemme panna cotta smager helt fantastisk - og så er det en perfekt lille dessert, når man skal have gæster. Denne serveres med rom-marinerede rabarber.
20 min
4 personer
Panna cotta
5 dl piskefløde
1 stang vanilje
80 g sukker
4 blade husblas
Marinerede rabarber
1 dl vand
175 g rørsukker
200 g rabarber
1 dl brun rom

Fremgangsmåde

OBS: Panna cottaen skal stå på køl i mindst 4 timer, inden den serveres.

  1. Varm fløden op sammen med den flækkede vaniljestang og sukker og lad det småkoge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  2. Sæt husblassen i blød, tag fløden af varmen og fjern vaniljestangen.
  3. Kom husblassen i den varme fløde og rør, til den er opløst.
  4. Hæld cremen i 4 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskab i mindst 4 timer, til de har sat sig.
  5. Kog vand og rørsukker sammen til en sukkerlage og skær rabarberne i 1 cm stykker.
  6. Kom rabarberne i sukkerlagen, tag den af varmen og tilsæt rommen.
  7. Lad rabarberne trække i mindst et par timer og servér med panna cottaerne.