Opskrifter
Sommerlig panna cotta med rom-marinerede rabarber
Tirsdag, 2. august 2011Opdateret 18 timer sidenaf Kristina Marckmann
Denne nemme panna cotta smager helt fantastisk - og så er det en perfekt lille dessert, når man skal have gæster. Denne serveres med rom-marinerede rabarber.

20 min
4 personer
Panna cotta
5 dl piskefløde
1 stang vanilje
80 g sukker
4 blade husblas
Marinerede rabarber
1 dl vand
175 g rørsukker
200 g rabarber
1 dl brun rom
Fremgangsmåde
OBS: Panna cottaen skal stå på køl i mindst 4 timer, inden den serveres.
- Varm fløden op sammen med den flækkede vaniljestang og sukker og lad det småkoge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
- Sæt husblassen i blød, tag fløden af varmen og fjern vaniljestangen.
- Kom husblassen i den varme fløde og rør, til den er opløst.
- Hæld cremen i 4 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskab i mindst 4 timer, til de har sat sig.
- Kog vand og rørsukker sammen til en sukkerlage og skær rabarberne i 1 cm stykker.
- Kom rabarberne i sukkerlagen, tag den af varmen og tilsæt rommen.
- Lad rabarberne trække i mindst et par timer og servér med panna cottaerne.

Dessert & Kage
Panna cotta med karamelliserede appelsiner

Hjemmebag
Saftig sommerkage med rabarber og youghurt