Opskrifter

Hotdog ketchup og sennep

Tirsdag, 30. april 2013af Redaktion
Ketchup og sennep hører sig til en rigtig god hotdog! Hvis begge er hjemmelavet, kan det næsten ikke blive bedre.

Ingredienser til ketchup

200 g æbler
500 g tomater
1 skalotteløg
1 spsk. vand
½ spsk. salt
25 g sukker
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. sennepspulver
1 spsk. eddike
1 tsk. Atamon

Fremgangsmåde

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem og tomaterne i mindre stykker. Pil løget og skær det i kvarte. Kog æbler, tomater og løg i vandet ved svag varme i 30 min. og findel det med en stavblender eller i en foodprocessor. Pres blandingen igennem en sigte til en fin puré og kom den tilbage i gryden. Tilsæt salt, sukker, cayennepeber, sennepspulver og eddike og lad puréen småsimre i 10 min. uden låg. Smag ketchuppen til, tilsæt Atamon og hæld den på en skoldet flaske.



Ingredienser til sennep

2½ spsk. gule sennepsfrø
2 spsk. sennepspulver
4 spsk. vand
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. brun farin
½ tsk. salt
1 tsk. gurkemeje

Fremgangsmåde

Bland sennepsfrø og sennepspulver. Kog vand, eddike, farin, salt og gurkemeje op i en lille gryde og hæld det over senneppen. Lad det trække ved stuetemperatur i et døgn. Kør det hele i en blender, til konsistensen er passende. Hold evt. igen på lidt af væden eller tilsæt lidt mere eddike undervejs, hvis den virker for tyk. Kom senneppen i et glas og lad den gerne trække i køleskabet et par dage inden brug.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Lav lækre hotdogs...
Pølser med citron og timian
Pølsebrød med bid i


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop