Rosmarinkrydret mørbrad med stegt kartoffel og rødbederåkost

Søndag, 4. april 2010
af Redaktion
Opskriften er tænkt som ”Mest protein”, men kan med lethed justeres til ”Mest grønt” eller ”Mest tilbehør” ved at justere på grønsags- og tilbehørsmængden.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

200 g svinemørbrad
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
1½ tsk. tørret rosmarin
150 g kartofler
Salt og peber
75 g rødbede
100 g gulerod
50 g æble
2 tsk. citronsaft

TIP

En svinekotelet kan også anvendes. Steg koteletten med fedtkanten på. Det giver saft og smag til kødet. Inden servering skæres fedtkanten af og kasseres. Ofte kan der spares op til 10 g fedt pr. kotelet, hvilket svarer til 90 kcal/380 kJ. Krydr kødet med den tørrede krydderurt, du holder mest af.

Sådan gør du
Skræl kartoflerne og kog dem ca. 20 min. i letsaltet vand. Afpuds mørbraden og skær den ud i bøffer. Skær kartoflerne i passende tern og steg dem sammen med mørbradskiverne på en varm pande.
Krydr kartofler og mørbrad med rosmarin, salt og peber. Steg mørbraden i ca. 3-5 min. på hver side, afhængig af, hvor tykke, skiverne de er.
Æble, rødbede og gulerod skrælles og rives fint, blandes og tilsættes citronsaft. Råkosten kan med fordel laves i en stor portion og i god tid.
Til de stegte kartofler kan man bruge en rest kartoffel fra dagen før, på den måde gøres madlavningen hurtig og overskuelig.



SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Svinekød

125 g

125 g

200 g

Grønsager

300 g

150 g

175 g

Tilbehør (kartofler)

125 g

175 g

150 g

Kcal/ kJ

396/1657

376/1535

419/1752

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet.

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Lammekølle med bagte kartofler og grønt
Oksegryde
Jordbærsmoothie