(1 pers.)
150 g hakket mager oksekød, maks. 6% fedt
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
150 g hvidkål
150 g gulerod
2 dl tomatsauce fra glas
1 dl vand
2 tsk. oregano
Salt og peber
125 g kogt parboiled ris (60 g rå ris)
TIP
- Hvidkål er rig på C-vitamin og er en af de billigste grønsager, vi har.
- Hvidkålen kan anvendes på mange forskellige måder: Rå, marineret, kogt og stegt, og den kan bruges som en af ingredienserne i en grønsagsjuice. Inden kogning fjernes stokken, da den kan smage en smule bittert.
- Kan man ikke lide kållugten, fortæller et gammelt husråd, at man kan lægge to skiver tørre rugbrødsskiver i en sigte over den kogende kål, og kållugten vil aftage.
Sådan gør du
Rens grønsagerne og snit dem fint, tilsæt tomaterne.
Varm olien i en gryde og brun kødet i ca. 5 min.
Tilsæt oregano, vand og grønsager.
Lad retten småkoge i 25-30 min. og smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)
Mest grønt |
Mest tilbehør |
Mest protein |
|
Oksekød |
150 g |
125 g |
200 g |
Grønsager |
300 g |
175 g |
175 g |
Tilbehør (ris) |
125 g |
200 g |
150 g |
Kcal/ kJ |
492/2050 |
533/2229 |
518/2168 |
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.
Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet
Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Tunmousse på tomatbund
Gammeldags oksesteg med pillekartofler og grønsager
Burger med coleslaw og barbecuefritter