(Lammekølle til 1 pers.)
Bemærk: Du steger en hel kølle og tager 225 g til din portion.
Ingredienser til lammekølle
1 afpudset lammekølle med ben
10 pressede fed hvidløg
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
Salt og peber
2 spsk. oregano
2 dl vand
50 g squash
50 g løg
50 g tomater
50 g grøn peberfrugt
1 dl grønsagsbouillon
125 g kartofler
TIP
- Hvis lammekøllen er uden ben, steges den 45 min. pr. kilo. Det er en god idé at anvende stegetermometer. Den rette temperatur er 68° for rosa stegt kød og 72° for gennemstegt kød. Tag lammekøllen ud af ovnen, når den er 3° under denne temperatur, og lad den hvile som beskrevet.
Lammekølle - sådan gør du
Rens hvidløgene og skær dem i passende skiver. Skær nogle små lommer i din lammekølle med en urtekniv og fordel hvidløgsskiverne i lommerne. Krydr din lammekølle med olie, salt, peber og oregano. Læg din lammekølle i et ildfast fad og steg den i en forvarmet ovn på 250° i 15 min. Skru ned til 160°, hæld vandet ved og steg din lammekølle i 30 min. pr. kilo. Rens grønsagerne, skær dem i passende tynde stave og læg dem i et ildfast fad sammen med grønsagsbouillon. Bag grønsagerne i ovnen i ca. 30-40 min ved 160°. Når din lammekølle er færdig, tages den ud af ovnen og hviler, pakket ind i sølvpapir, i 15 min.
Kartoflerne vaskes og bages sammen med din lammekølle i ca. 50-60 min.
SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)
Mest grønt |
Mest tilbehør |
Mest protein |
|
Lam |
125 g |
125 g |
225 g |
Grønsager |
350 g |
200 g |
200 g |
Tilbehør (kartofler) |
125 g |
225 g |
125 g |
Kcal/ kJ |
455/1903 |
509/2128 |
557/2331 |
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.
Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet.
Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Oksegryde
Gammeldags oksesteg med pillekartofler og grønsager
Burger med coleslaw og barbecuefritter