Bekymret mor: Er min baby for tynd?

Onsdag, 7. februar 2024
Lotte Bang
Foto: Colourbox
En bekymret mor syntes ikke, at hendes lille datter voksede, som hun skulle. Familielægen kunne dog skabe tryghed hos moren, der gjorde alt det rigtige.
En mor med sin nyfødte baby

Mor var bekymret, for hun syntes, at hendes lille datter ikke voksede, som hun skulle. Den lille pige var bare to måneder gammel, og selv om hun tog fint på i vægt, var hun samtidig vokset så meget i længden, at hun nu virkede tynd og havde fået et lavt bmi.

Ny brevkasse: Socialt set

Det var den yndigste, lille baby på to måneder, der blev pakket ud af liften. Der var ingen tvivl om, at hun var i trivsel, og mor fortalte, at amningen gik helt uden problemer.

Da jeg vejede hende, kunne jeg ud fra fødselsvægten se, hun tog fint på. Hun var ganske vist ikke en tyk baby, men undervægtig var hun bestemt heller ikke, og eftersom længden på så ny en baby er en usikker størrelse, målte jeg den ikke.

Jeg valgte at skabe tryghed hos mor om, at hun gjorde det rigtig fint, for hendes lille datter tog fint på og trivedes, så længden var knapt så vigtig lige nu. En aftale om en ny kontrol måneden efter gjorde mor ekstra tryg, og så blev den lille pakket tilbage i liften, og mor gik noget lettet af sted med guldklumpen.

Familielægen

Lotte Bang er Familie Journalens faste læge, og du kan konsultere hende om alt inden for sundhed, helbred og sygdom.

Send en e-mail til Lotte på: konsultation@familiejournal.dk