Hunden gør af glæde: Hvordan får jeg den til at være rolig?

Søndag, 17. september 2023
Af Rolf Andersen
Foto: Colourbox
Ullas gravhund bliver meget glad, når der kommer gæster. Den løber rundt og gør. Ulla vil gerne vide, om hundeeksperten har et godt råd.
Gravhund gør af glæde

Kære Rolf

Min gravhund bliver meget glad og gør, når der kommer gæster. Jeg har prøvet at lukke den ud i haven, hvor den så løber rundt og gør. Hvis jeg holder hunden inde, gør den også hele tiden. Har du et godt råd?

Hilsen Ulla

Kære Ulla

Alle hunde bliver glade, når der kommer gæster, eller man kommer hjem. Det er ren glæde, men unægteligt voldsomt, og især mindre hunde, f.eks. gravhunde, er meget gøende, for det ligger i dem.

Støjen kan du ikke fjerne helt, og der er kun én vej til at mindske den – og det er træning. Man kan ikke symptombehandle, så skældud eller ignorering hjælper ikke.

Hunden skal lære basislydighed, og det er ”bliv”, der skal trænes, så det sidder helt fast. Når der kommer gæster, beder du hunden gå i sin kurv og blive.

Der vil den falde til ro, og når alle har sat sig, kan du give hunden fri, og den vil hilse meget roligere.

Det tager tid og arbejde, men det kan sagtens lykkes at sænke lydstyrken.

Hav i tankerne, at hunde uden kommando er forvirrede, og at der generelt vil komme mere ro på din hund med de nye regler.

Rolf

Skriv til hundeeksperten

Rolf Andersen er Familie Journalens fast hundeekspert, og deler en gang om måneden sin store viden om menneskets bedste ven.

Du kan skrive til Rolf på:rolf@familiejournal.dk