Min hund følger mig over alt: Hvad skal jeg stille op med den energi?

Fredag, 26. januar 2024
Af Rolf Andersen
Foto: Colourbox
Jesper har en meget opmærksom jagthund, der følger efter ham over alt i hjemmet. Han spørger, hvad han skal stille op med hundens store energi.
Jagthund

Kære Rolf

Jeg har en field trial spaniel, der næsten aldrig er i ro. Den er så meget på, at bare jeg rækker ud efter en kaffekop, er hunden der som et lyn.

Ude går alt fint, men indenfor følger hunden mig, hver gang jeg bevæger sig.

Hvad skal jeg stille op med den energi?

Hilsen Jesper

Kære Jesper

Det er en kendt sag, at de hur­tige f.t. spaniels opfører sig sådan, for hunden er avlet til jagt, tempo og stor førerkontakt.

Det kønne udseende afslører ikke, at den i virkeligheden er en særdeles barsk jagtmaskine, og af sind er den milevidt fra en almindelig spaniel.

Kort sagt, kræver den en hel del træning og arbejde. Den skal motiveres hver dag og meget gerne med det, den er lavet til.

Den bedste måde at afhjælpe uroen på er at lære den en bliv-kommando, og at kunne gå i kurven og blive der, til andet bliver sagt, men du vil altid have en meget føreropmærksom hund.

Jeg vil anbefale dig at læse klubben for f.t. spaniels’ hjemmeside, hvor du vil få meget større forståelse for netop den jagtrace.

Venlig hilsen Rolf

Skriv til hundeeksperten

Rolf Andersen er Familie Journalens fast hundeekspert, og deler en gang om måneden sin store viden om menneskets bedste ven.

Du kan skrive til Rolf på:rolf@familiejournal.dk