Eks-ludoman til Puk: Hver dag er stadig en prøvelse

Onsdag, 17. juni 2020
Af Puk Elgård. Foto: Shutterstock
En læser takker Puk Elgård for hendes svar til læserens tidligere indlæg om ludomani og kommer med en opfølgning. Læs her, hvad Puk Elgård mener om læserens udvikling.
Eks-ludoman til Puk: Hver dag er stadig en prøvelse

Tak for dit svar for nylig på mit indlæg om ludomani (Familie Journal nr. 14, red.).

Læs også: Eks-ludoman til Puk: Vil du dele din erfaring med forfatterskab?

Der er gået noget tid, siden jeg skrev til dig, og i min situation ændrer tingene sig hurtigt. Jeg er glad for dit råd om ikke at gå offentligt ud med det ved at skrive en bog lige nu, for det er jeg helt sikkert ikke klar til endnu. Men jeg må sige, at det hjalp mig at starte en historie for mig selv, da vi på behandlingsstedet arbejdede med min spilhistorik, for det var en meget skræmmende oplevelse.

Jeg er ikke så god til at tale om tingene, men meget bedre til at skrive om mine følelser. Min fantastiske behandler hjælper mig dog utroligt meget, så jeg bedre kan få sat ord på det, jeg føler og tænker.

Læs også: Puks brevkasse: Et glas vil trigge et tilbagefald

Det har været en hård tid på det seneste, hvor det ikke har været muligt med personligt fremmøde på behandlingsstedet, men kun telefonisk hjælp. Men jeg har stået imod alle fristelser og har ikke brugt penge i over syv måneder nu. Men hver dag er stadig en prøvelse.

Tak for din brevkasse og din ærlighed, det betyder mere, end du tror, det, du gør for helt almindelige mennesker med en udfordring.

Ludomanen

Læs også: Brev til Puk Elgård: Har fået nok af at være gift med en alkoholiker

Kære Ludomanen

Hold da op, hvor skal vi lige fejre, at du har holdt i syv måneder. Det er saftsuseme godt klaret. Jeg er virkelig stolt af dig. Jeg ved, hvor meget din hjerne har udsat dig for fristelser, og hvor meget misbruget har hevet og slidt i dig. Derudover er denne coronatid oven i hatten ret udfordrende for folk, der er i afvænningsforløb, fordi de ikke kan møde personligt frem. Så du har virkelig stor grund til at være meget, meget stolt af dig selv. Tillykke.

Læs også: Brev til Puk Elgård: Har afbrudt mit såkaldte venskab med alkohol

Det er formidabelt, at du skriver. Og virkelig givtigt for dig. Også om et år eller om fem år, når du måske kommer ind i en svær periode igen, så kan du læse om din kamp og din styrke. Det vil hjælpe dig.

Om du så på et tidspunkt vil få lyst til at dele din beretning, det kan sagtens være, men jeg er meget glad for, at du tog rådet til dig om at fokusere på dig selv og ikke dele lige nu, hvor det hele er så sårbart.

Læs også: Puk Elgård: Lad os få regler for mobiltelefoner

Du har min fulde respekt, og jeg håber, du vil skrive til mig igen, når du runder den næste milepæl. Hurra for dig og stort klap på skulderen herfra.

Varme hilsner fra Puk

Læs også: Brev til Puk fra fortvivlet mor: Af og til er jeg fuld, når min datter kommer fra skole