Hvor skal min kærestes datter sove på ferien?

Torsdag, 28. juli 2016
af Redaktionen
Foto: Colourbox
En ung kvinde skriver til Puk, fordi hun skal på ferie med sin kæreste og dennes tre-årige datter. Den lille forventer at sove sammen med de to voksne, men det er brevskriveren ikke så glad for.
Sleeping little girl. Carefree sleep little baby with a soft toy on the bed. Close-up portrait of a beautiful sleeping child on knitted blanket. Sweet dreams

Kære Puk

Min dejlige kæreste har en datter på 3 år fra et tidligere forhold. Hun er sød, og i år skal vi tre på ferie i en lejet lejlighed i Spanien, og jeg glæder mig.

En dag talte vi om det praktiske ved turen, og hans datter sagde, at hun glædede sig til at sove sammen med sin far. Der sank mit hjerte, for det havde jeg ikke overvejet. Lejligheden har to soveværelser, og jeg troede, de voksne sov i det ene og pigen i det andet.

Men min kæreste lød ikke, som om han havde tænkt sig at putte hende i eget værelse. Han sagde, at han også glædede sig til at sove sammen med hende.

Jeg kan simpelthen ikke sove i samme seng som hende. Hun er virkelig sød, men det er meget intimt at sove sammen, og selv om hun er lille, er det over min grænse.

Hvad gør en klog? Kan jeg tillade mig at sige, at jeg vil sove sammen med min kæreste?

Han har ikke sin datter så meget og savner hende helt vildt og glæder sig til ferien. Jeg vil jo ikke ødelægge noget, men jeg havde nu også glædet mig til lidt ”voksentid”, når hun er puttet, hvis du forstår.

Varme hilsner fra V.

Kære V.

Først og fremmest er det vigtigt at erkende, at du nu er i en familie med et lille barn. Det betyder, at de planer og rutiner, du tror, du har, kan ændre sig på et splitsekund.

Et lille barn kan blive sygt, bange, trodsig, og så kan alle planer om voksentid ryge i vasken. Sådan er livet fra nu af.

Når det er sagt, er trygge rammer og rutiner jo netop god grobund for et barn i trivsel. Sover den lille pige alene hos sin mor? Har hun sit eget værelse hos sin far? Så er der ingen grund til at ændre på det i ferien.

I kan jo præsentere hende for idéen om sit eget værelse, og så kan farmand lægge sig derind og putte og læse historier. Hvis hun vågner og bliver utryg om natten, skal hun vide, at hun bare kan komme ind til sin far.

Hun er lille og har brug for tryghed, men jeg kan godt forstå, at det er for stor en mundfuld for dig at dele seng med hende.

Jeg har heller aldrig sovet sammen med Lothars børn. Hvis de er blevet bange om natten, har han lagt sig ind til dem. Det kunne jo også være jeres aftale.

Hvis den lille vågner, så hopper far ud af dynerne og ind til hende.

Det er en svær situation, og mange kæmper med samme udfordring. Du er nødt til at tale åbent med din kæreste om det og være parat til at strække dig langt, fordi der nu er et barn at tage hensyn til. Du må være tålmodig og finde ud af, hvordan du kan leve med en lille pige og lære hende at kende i et tempo, der passer jer begge.

Hvis ikke din kæreste har sin datter så meget i det daglige, er der jo masser af ”voksentid” derhjemme. Skru ned for dine romantiske forventninger og op for opmærksomheden omkring din kæreste som far.

Hvis han er en god en af slagsen, er det både sexet og skønt at opleve. Du vil elske ham højere, hvis han tackler sin datter godt.

Få talt med ham. Den her ferie bliver en ud af mange udfordringer, I kommer til at stå overfor, og du kan lige så godt tage hul på det.

Kærlig hilsen Puk