Jeg er dødtræt af glemsomme hundeejere

Torsdag, 7. januar 2016
Af Puk Elgård
Illustration: Louise Heine
En læser af Puks brevkasse har fået nok af hundeejere, der "glemmer" at samle hundens efterladte hømhøm'er op - og truer nu med drastiske modforholdsregler!
En kvinde der lufter sin hund

Jeg er træt af glemsomme hundeejere Kære Puk Ja, jeg siger det ligeud: Nu er jeg eddermame træt af diverse hundeejere, som lader deres åndssvage hunde svine vores fortove til. Hvorfor samler de ikke op? Jeg bor på en villavej, og der er MANGE hunde i området. Det føles, som om de alle lægger vejen lige forbi mit fortov. Jeg overvejer at ligge på lur og politianmelde dem. Eller opfinde en lagkagekanon, der skyder lagkage lige i knolden på dem, hvis de lader hømhømmen ligge. Hvorfor samler I ikke op efter jeres hund? Det er da almindelig høflighed! Hilsen Karl

Kære Puk

Ja, jeg siger det ligeud: Nu er jeg eddermame træt af diverse hundeejere, som lader deres åndssvage hunde svine vores fortove til. Hvorfor samler de ikke op?

Jeg bor på en villavej, og der er MANGE hunde i området. Det føles, som om de alle lægger vejen lige forbi mit fortov.

Jeg overvejer at ligge på lur og politianmelde dem. Eller opfinde en lagkagekanon, der skyder lagkage lige i knolden på dem, hvis de lader hømhømmen ligge.

Hvorfor samler I ikke op efter jeres hund? Det er da almindelig høflighed!

Hilsen Karl

Kære Karl

En lagkagekanon? Ikke dårligt. Tror faktisk ikke, det findes. Her kan du få lidt jura omkring hundelorte: Hundens efterladenskaber er at betragte som affald, som hundeejeren har ansvaret for. Hvis ikke man samler op, kan man få en bøde.

Men hvis der ligger en efterladt hundelort på dit fortov, og der ikke er en hundeejer i sigte, så har du ansvaret for at fjerne den, også selv om det er en anden, der har efterladt ”affaldet.” Det siger loven. Jeg siger, at jeg støtter dig, Karl. Måske ikke i at skyde folk med lagkager, men i at opfordre til at samle op efter hunden. Det er megaulækkert at træde i en ordentlig kage midt på gaden.

Så husk poser, når I går tur med hunden, og husk, at ”kagen” ikke forsvinder, selv om den kommer ned i en pose. Den får heller ikke ben, så den selv kan gå hen til skraldespanden.

Posen skal ikke smides på fortovet, den skal bæres.

Kærlig hilsen fra en hundeejer, som også har prøvet at glemme posen, men nu strammer op!

Puk