Jeg mistede lysten til ham

Onsdag, 25. oktober 2023
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann.
En læser har mødt en mand, der viser sig at have en betydelig mængde kropsbehåring. Læseren føler sig flov over, at hans behåring har påvirket hendes tiltrækning til ham.
Kvinde og mand i badetøj

Kære Puk

Jeg har et frygteligt pinligt problem, jeg vil drøfte med dig.

Gennem de seneste mange år har jeg dyrket en sportsgren, som er blevet halvdelen af mit liv. I klubben mødte jeg min første kæreste, som er far til mit nu næsten voksne barn, men efter et turbulent liv med ham blev vi skilt.

Min næste kæreste møder jeg gennem samme klub, det forhold gik også i vasken nogle år efter, og nu har jeg fået god kontakt til en ny mand – også i klubben.

Jeg er en moden kvinde, så der er nogle år imellem forholdene til de her mænd. Denne nye mand er venlig, vittig, dygtig til sporten, galant og flot. Hele pakken, forstår du, men så er der sket noget – og det er det, der gør mig flov.

Vi var ude at rejse med klubben og sad ved poolen, hvor man naturligvis ikke er iført så meget tøj. Da min nye ven tog trøjen af, fik jeg en overraskelse, for han er meget, virkelig meget behåret. Hår på hele ryggen, hår på hele brystet og hår på armene.

Og så forsvandt min interesse som dug for solen. Det var for meget hår til mig.

Nu føler jeg mig som et dumt og ind­snævret menneske. Jeg føler mig overfladisk og tarvelig, men jeg er simpelthen ikke længere tiltrukket af ham.

Er det mig, der er helt galt på den? Er jeg et dårligt menneske, der burde lade det indre vægte højere?

Hvad mener du, Puk? Jeg har ikke talt med nogen om det.

Den pinlige

Kære Den pinlige

Jeg tror altså ikke, du er et dårligt menneske.

Smag og behag er jo forskellig. Der findes andre kvinder, der går og drømmer om ­lige præcis en ret behåret mand, og som synes, det er det allermest tiltrækkende i verden. De ville få samme reaktion som dig, hvis de så en fyr med en nøgen overkrop helt uden hår.

Jeg er med på, at det er det indre, der tæller, og jeg kunne godt holde et langt foredrag om, at hvis han er den rigtige, så ville de hår på ryggen blive helt ligegyldige med tiden, for der er mange eksempler på, at når kærligheden sætter ind, kan vi se gennem fingre med diverse skæve tænder, overlagte tæer, dialekter, forkerte sko og hvad der ellers kan føles som uoverstigelige udfordringer, når man mødes, men når du får sådan en voldsom reaktion og bakker fuldstændig, så har du ret til at reagere på dine følelser.

Lad tiden gå. Det lyder, som om det er en god klub, du går i. Det er sundt og godt at dyrke sport, og der er ovenikøbet dejlige partnere at vælge imellem.

Ham den vittige, galante og flotte mand med de mange hår bliver lykkelig et andet sted. I favnen på en kvinde, der synes, han er top til tå-vidunderlig, og du må lige lede lidt mere, før du finder en at forelske dig i.

Mange hilsner fra Puk