Min kæreste har forladt mig: Hvordan heler jeg mit knuste hjerte?

Fredag, 28. juni 2024
Af Puk Elgård
Foto: Birgitte Ahlmann
Hvordan heler man sit hjerte efter at have fået det knust? Puk Elgård svarer en læser, som netop står i dette dilemma.
Knust hjerte

Kære Puk

Mit hjerte er knust. Jeg stolede på en mand, og jeg syntes, vi havde det hele. Nu har han forladt mig, og jeg havde slet ikke set det komme.

Lidt baggrund om mit (tidligere) forhold: Vi har kendt hinanden i ca. et år. Jeg har haft et par forhold før, og jeg er den trofaste type og ikke så meget til løse bekendtskaber. Ham her virkede reel og meget kærlig. Vi var tæt på at skulle flytte sammen, og vi havde så mange drømme om fremtiden. Det troede jeg i hvert fald.

Men så begyndte han at blive mere fraværende og at gemme sin telefon. På et tidspunkt opdagede jeg, at han havde en Tinder-profil, som han tjekkede, men jeg ham konfronterede ikke, for jeg var i chok.

Nogle måneder senere gjorde han det forbi. Bare over sms – uden nærmere forklaring, skrev bare at han ikke var forelsket i mig længere.

Nu er der gået et par uger, og jeg er så ulykkelig og skuffet. Både skuffet over ham, men også over mig selv. For hvad var det, jeg ikke gennemskuede?

Hvad skal jeg gøre? Give ham en ordentlig skideballe, så jeg kommer af med det, eller prøve at glemme det hele og bare være i smerten.

Mine veninder forstår ikke, at jeg er ked af det, for de synes, at han er en kæmpe idiot.

Hvordan heler man et knust hjerte?

Den knuste

Kære Den knuste

Man siger ”er dit hjerte gået i stykker, så plant frø i sprækkerne”. Det synes jeg er så fint et citat.

Jeg ved godt, det ikke heler her og nu, men prøv at visualisere det, når du føler dig længst nede. Fine små saftspændte spirer, der gror og vokser og bringer nye oplevelser med sig.

Han lyder ikke helt fin i kanten, din ekskæreste. Jeg tror, det var godt, du ikke fik ham inden for døren, og han gjorde dig den tjeneste at vise dig, hvem han er, før I endte under samme tag.

Sørg, græd, råb, syng med på alle breakup-sangene, men slip ham. Send ham af sted med lys. Vi har alle været der, og vi har alle tænkt på, hvordan vi kunne være så forbandet blinde. Op igen. Vand de små spirer i sprækkerne. Alt bliver godt.

Varme kram fra Puk