Puks brevkasse: De vil ikke have kontakt med mig

Lørdag, 16. oktober 2021
af Puk Elgård. Foto: PantherMedia
En ulykkelig mor skriver til Puk Elgård, da hun ikke har haft kontakt med sine børn i lang tid og savner dem. De svarer aldrig, når hun skriver eller ringer til dem.
Puks brevkasse: De vil ikke have kontakt med mig

Hvad gør jeg? Mine store børn vil ikke have nogen kontakt med mig. De tager ikke deres mobil eller sms’er tilbage til mig.

Min søn har jeg haft en rigtigt godt forhold til. Også selv om han var på et ophold og var hjemme hver weekend og i ferier. Han flyttede også hjem på et tidspunkt, da vi købte et stort hus. Men hans kæreste er ikke så glad for os.

Så kom gerne med et godt råd, så jeg får kontakt med ham/dem igen. Jeg er ked af, at det er sådan her.

Mor

Læs også: Puks brevkasse: Kan jeg gøre noget for at genoprette kontakten?

Kære Mor

Jeg kan godt forstå, du er ked af det. Selvfølgelig savner du dine børn. Er der noget i den måde, du lever dit liv på, som gør, at de ikke kan overskue at se dig?

Som jeg forstår det, har din søn været anbragt uden for hjemmet, er det rigtigt? Der kan jo være mange årsager til, at børn ikke kan bo hjemme, og dit brev er meget kort, men hvis du f.eks. har været ude i en form for misbrug, kan det være, dine børn har brug for at se, du ikke falder tilbage. Tillid opbygges over tid, og du må bruge alle dine kræfter på at få dit eget liv op at køre, så dine børn kan se, du kan klare det godt.

Læs også: Puks brevkasse: Min søster har meldt sig ud af familien

Jeg ville ønske, jeg vidste lidt mere om dig, men generelt er det, når der har været problemer, altid godt selv at komme med nogle indrømmelser. At anerkende, at man med et eller andet kan have skabt uro for andre. Mit råd til dig må være, at du bruger al din energi og kærlighed på at vise, at du er rigtig god til at passe på dig selv. Når man er god til at passe på sig selv, har man også meget mere energi til at passe på andre. Gå ikke ind i skænderier – send blot varme, gode beskeder i en periode.

Mange hilsner fra Puk

Læs også: Brev til Puk: Det er altid mig, der kontakter hende